19 °C Budapest

Nem ért egyet az AXA a felügyelet határozatával (2.)

Pénzcentrum
2011. november 30. 11:23

Az AXA csoport Magyarország (AXA) megdöbbenéssel értesült a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tegnap publikált határozatáról, melyben a felügyelet bírsággal sújtotta az AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.-t és felszólította a pénztári vagyonkezelésre vonatkozó jogszabályi előírások betartására. Többek között ilyen és ehhez hasonló témákról is szó lesz a Portfolio.hu Öngondoskodás Reggelijén. A félnapos eseményen bankok, biztosítók és alapkezelők vezetői beszélnek a megtakarítási piac megújulásáról.Az AXA álláspontja szerint az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárnál a pénztári vagyonkezelés során fölmerült költségek jogszerűségének áttekintésére indított felügyeleti vizsgálat tárgyát képező időszakban az alapkezelő jóhiszeműen, a mindenkori jogszabályi előírásoknak megfelelően végezte tevékenységét.

Az AXA álláspontja szerint a pénztári megtakarítások közvetlen és közvetett befektetési eszközökbe helyezésére vonatkozó jogszabályt a felügyelet a múlt évben visszamenőleges hatállyal újraértelmezte, és ez alapján hozta meg az AXA-t elmarasztaló határozatát. Az AXA kiemeli, hogy a PSZÁF módosult jogszabály-értelmezését a szektor néhány szereplője már megtámadta, és az ezzel kapcsolatos bírósági eljárások jelenleg is folyamatban vannak.

Az AXA fenntartja magának a jogot további lépések megtételére, továbbá a mindenkori jogszabályoknak megfelelve és a nyugdíjpénztári tagok érdekeinek figyelembe vételével számításba veszi az előtte álló valamennyi lehetőséget - áll a társaság közleményében.

2011.11.29 09:30 A felügyelet 100 millió forintra bírságolta az Axa alapkezelőt

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44