Így vernek át a svájci frankkal: régi-új trükk

Pénzcentrum2011. szeptember 16. 14:36

Továbbra is működnek az illegálisan ("utcai" "trükkös" és PSZÁF engedéllyel nem rendelkező) pénzváltók. Az "utcai" valutaváltás esetén, minden alkalommal bűncselekmény áldozatai lehetünk.

Az V. kerületi Rendőrkapitánysága készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint augusztus elején egy Budapest VI. Teréz körúton található pénzváltónál a sértett valutát szeretett volna váltani. Odalépett hozzá egy ismeretlen férfi és a hivatalos árfolyamnál kedvezőbb ajánlatot tett a sértettnek.

A megbeszéltek alapján a sértett a pénzváltást kínáló férfivel és annak társával a Budapest V., Batthyány örökmécses közelében lévő kávézóban lebonyolította a pénzváltást, majd az eset után amikor a magyar forintot át akarta váltani svájci frankra észlelte, hogy a neki átadott borítékban a kialkudott összeg mindössze harmincad(!) része található.

Így váltsunk

2 - 300 000 Ft-ot maghaladó váltási szándék esetén, kényelmessé és zökkenőmentessé tehető a valutavásárlás, ha igényünket előző nap a pénzváltónál telefonon bejelentik, előrendeljük.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Valutát csak olyan, engedéllyel rendelkező irodában váltsunk, amely jól látható PSZÁF által kiadott engedéllyel rendelkezik; ahol jól követhető, hogy a pénzváltó mely hitelintézet (Bank, Takarékszövetkezet) ügynöke; az árfolyamok és kedvezmények jól láthatóan, nem megtévesztő módon vannak kitéve;

Címkék: