14 °C Budapest

Válságálló befektetést keresel? Zeusz gyermeke segít

Pénzcentrum
2011. augusztus 12. 19:02

"Az arany Zeusz gyermeke, sem moly, sem rozsda nem emészti, de az ember elméje elemésztődik általa" - írta Pindarosz, a görög költő. Az ember évezredek óta az arany bűvöletében él, és ha tehetné, tömbökben halmozná otthonában ezt a páratlan kincset. De valóban ez a legjobb megoldás?

Az aranyat a ritkaságán kívül a szépsége tette olyan mágikusan vonzóvá, hogy évszázadokon keresztül mindig akadtak olyanok, akik ölni tudtak érte. A pompás színe és vakító csillogása volt az, ami megannyi embert elbűvölt. Az ősi kultúrák a Nappal hozták összefüggésbe, amit a fénye és az életet adó melege miatt a különböző vallások istenként tiszteltek.

A történelem során az arany egyedi értékállóságával mindig különleges szerepet töltött be. Számos alkimista kísérletezett az arany előállításával, de egyik sem járt sikerrel. Elpusztítására tett kísérletek is rendre kudarcot vallottak, hiszen nem oldja még a salétromsav sem. Nemcsak az aranyon nem fogott az idő vasfoga, de az emberek aranyhoz fűződő érzései is változatlanok a mai napig.

A világpiaci bizonytalanság szinte kivétel nélkül mindig a nemesfémek malmára hajtja a vizet, ezért nem csoda, hogy a mostani dollárgyengüléssel, lassuló amerikai gazdasággal, helytelen monetáris politikával tarkított zűrzavaros helyzetben, sok elemző jócskán 2000 dollár fölé várja az aranyat.Nem csoda hát, hogy egyre növekvő népszerűségnek örvendenek az arany befektetések.

Most vegyük sorra a kínálkozó lehetőségeket:
Fizikai aranyterméket, érméket, ékszereket, szinte bárhol lehet vásárolni, de a befektetési arany kategória ennél lényegesen szűkebb, pusztán az aranyérmékre és aranyrudakra korlátozódik.

Ha valaki a hollywoodi filmekben látott aranytömbre vágyik, akkor bizony mélyen a zsebébe kell nyúlni. Ugyan hozzá lehet jutni a piacokon, török, vagy arab tömbökhöz, de ha a ma ismert legtisztább aranyat, vagyis a 999,9 ezrelék tisztaságú "négykilences"-t szeretné megkaparintani, akkor a London Good Delivery-hez célszerű fordulni.
A több, mint 10 kg-os London Good Delivery aranytömb, piaci értéke jelenleg csillagászati, meghaladja a 115 millió forintot.


Arany árfolyam grafikon


A 10, 20 vagy 50g-os rudacskák esetében a vágás, kiszállítás, ügynökök beiktatása mind plusz költséget jelent, így a fizikai aranybefektetésre vágyók hozzávetőleg a Chicagói Árutőzsdén jegyzett árfolyamnál 5%-al drágábban kapják kezükbe a csillogó fémet, míg, amikor el kívánják adni, ugyan ennyivel alacsonyabb áron tudják azt értékesíteni. Tőzsdei nyelvre lefordítva mindez azt jelenti, hogy fizikai arannyal üzletelők esetenként 10%-os jutalékot is fizethetnek a teljes adás-vétel esetén, tehát jelentős árfolyam növekedésre van szükség pusztán ahhoz, hogy nullába kerüljünk!

Ha túl költségesnek és macerásnak tűnik a fizikai aranyrudak vásárlása, akadnak más lehetőségek is, hogy kivegyük a részünket a 2007 óta tartó rallyban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ha az arany árfolyamozásából ennél lényegesen egyszerűbb módon szeretne profitálni, hovatovább még a tárolás kockázatától, illetve extra költségétől is meg akar szabadulni Önnek találták ki a spread (CFD) kereskedést.

A spread a különbözeten alapuló ügyletet, azért fejlesztették ki, hogy megkönnyítsék a kisebb tőkével rendelkező befektetők számára, hogy a tőkeáttételes kereskedés révén kivegyék részüket egy részvény-, forex- index- vagy árucikk-pozíció minden előnyéből anélkül, hogy birtokolniuk kellene a mögöttes pénzügyi terméket.
{{PCTOZSDESULI}}
Bővebb információért látogasson el a PC Tőzsdesuli oldalára, és töltsön le egy kockázatmentes demo számlát.

A fenti cikk saját szolgáltatás népszerűsítését szolgálja.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 22. 16:17
Idealisztikus világban a pénzügyi befektetéseinket elsődlegesen a fenntarthatóság szempontjai alapjá...
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18