Átlagosan 65 ezer forintot kapnak a visszalépők az OTP-nél

Pénzcentrum2011. július 15. 13:13

Megtekinthetővé vált a tagi kifizetések mértéke 2011. július 15-vel az OTP Magánnyugdíjpénztár honlapján. Így mind a társadalombiztosítási nyugdíjrendszert választó átlépők, mind a jelenlegi pénztári tagok megismerhetik az őket illető tagi kifizetések nagyságát. Az OTP Magánnyugdíjpénztár tb-be átlépő tagjainak több mint 85 százaléka jogosult valamilyen összegre. A pénztár 2011. augusztus elsejével kezdi meg tömegesen utalni a tagi kifizetéseket, miután azt visszaigényelte az Államadósság Kezelő Központtól.

Az OTP Magánnyugdíjpénztár mintegy 750 ezer ügyfele ismerheti meg július 15.-étől az egyéni magán-nyugdíjpénztári egyenlege alapján számolt tagi kifizetés mértékét. Ez tartalmazza a hozamgarantált tőke fölötti hozamot és a tagdíj-kiegészítést. A jelenlegi tagok pedig mostantól ugyanitt folyamatosan nyomon követhetik egyéni számlájuk egyenlegének alakulását.

"Átlépő tagjaink több mint 85 százaléka számolhat a hozamgarantált tőke feletti összeg folyósítására. A tagi kifizetés átlagos mértéke több mint 65.000 forint."- mondta el Nagy Csaba, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

"Terveink szerint a mintegy 60 milliárd forintnyi tagi kifizetés folyósítását augusztus elsejével kezdjük meg a 730 ezer átlépő tagunk felé, a pénztártagok neve alapján, ABC-szerinti sorrendben, az általuk korábban igényelt módon. A kifizetések a törvény által előírt határidőn belül megtörténnek."- jelezte az ütemezéssel kapcsolatban Nagy Csaba.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
magánnyugdíjpénztár otp,