Végre nem törik fel a kocsidat a mozgáskorlátozott-kártyáért

Magyar Nemzet2011. április 12. 08:32

Nőhet a mozgáskorlátozottaknak nyújtott gépjármű-vásárlási támogatás és újfajta parkolókártya is jöhet, mondta a szociális ügyekért felelős államtitkár, Soltész Miklós - írja a Magyar Nemzet.

Akadálymentes család címmel rendezett konferencián szólalt fel az államtitkár és elmondta, hogy jövőre a valóban rászorulókat szeretné segíteni a kormány. Az eddigi támogatási rendszert úgy akarják megváltoztatni, hogy új autó megvásárlásban is segítsen és növekedjen a támogatási összeg is a jelenlegi fix 300 ezer forintról.

A tényleges rászorultság elve megfog jelenni a parkolókártyák esetében is, aminek szintén megváltozik a szabályozása. A jelenlegi egy kártyás rendszert egy két kártyás váltaná fel. Az autó szélvédőjén lévő mellett a tulajdonosnál is lenne egy. A kocsiban lévő csak jelzés értékű, a tulajdonosnál lévő szükséges lesz a rászorultság igazolásához. Ezzel a tervek szerint már nem lesz többé érdemes feltörni a kocsikat egy-egy ilyen parkolókártyáért.

A Mozgáskorlátozottak Országos Szövetsége (MEOSZ) által szervezett konferencián elhangzott, hogy a társadalom nehezen fogadja be a mozgáskorlátozottakat, így nem tudnak kikerülni az eltartottak táborából. Az oktatásban fellelhető hiányosságok is csökkentik a későbbi foglalkoztatás esélyeit.

 

Címkék: