Ilyen lesz, amikor 4 óra alatt utalunk

Pénzcentrum2011. április 12. 15:02

A 2012-ben elinduló elszámolási rendszer, az InterGiro 2 bevezetése az ügyfelek számára számos előnnyel jár majd, hiszen a pénzforgalom gyorsabbá válik, s az új szolgáltatások az ő kényelmüket fogják szolgálni. Az új rendszer a lakossági ügyfelek és a vállalkozások pénzgazdálkodását egyaránt megkönnyíti, hiszen egy adott napon kezdeményezett elektronikus átutalás már aznap, méghozzá 4 órán belül meg is érkezik a kedvezményezetthez.

Az új "4 órás szabály" legalább 2-3 évig párhozamosan fog működni a jelenlegi egy napos rendszerrel. Az elektronikus megbízások esetében viszont a kezdetektől fogva megoldott lesz a 4 órás határidő tartása.

"A Volksbank arra számít - és erre ösztönzi ügyfeleit is - hogy a papír alapú megbízások helyét átveszik az elektronikus úton beadott megbízások, azaz idővel a teljes fizetési forgalom át fog terelődni az új, napon belüli elszámolási rendszerbe. Mindez lehetőséget ad a jelenlegi belföldi fizetésforgalmi termékpaletta színesítésére és új ügyfélbarát számlavezetési konstrukciók kidolgozására is." - mondta Birinyi Éva, a Magyarországi Volksbank Zrt. Fizetésiforgalom-menedzsere.

A legfontosabb dátum a jogszabálynak való megfelelés szempontjából 2012. július 2-a, hiszen ettől az időponttól minden klíringtagnak képesnek kell lennie az elektronikus úton beadott, belföldi átutalási megbízások küldésére és fogadására az új elszámolási rendszer használatával, illetve az úgynevezett "4 órás szabály" teljesülésének biztosításával.

Címkék: