Az új VISA-technológia 0,049%-ra nyomta le a kártyacsalások arányát

Pénzcentrum2011. február 11. 15:02

A Visa Europe a mai napon bejelentette új Technológiai Innovációs Programját, amely azonnal csökkenti az EMV chip elfogadással rendelkező kereskedők adatbiztonsági standard teljesítéséhez szükséges költségeit, és ezzel párhuzamosan ösztönzi a csak mágnes csík leolvasására alkalmas terminálok migrálását az EMV chip elfogadó technológiára.

Azok a kereskedők, akik részt vesznek a programban - 2011. április 30-tól - és teljesítik az adatbiztonságra vonatkozó bankkártyás fizetés standard 1. és 2. mérföldkövét, azok teljes és hitelesített megfelelést kapnak, valamint mentesek lesznek a büntetések alól adatsérülés esetén, amennyiben teljesítik a standard által meghatározott 1-4 előírásokat.

Az új kezdeményezés rávilágít arra, hogy az EMV chipek bevezetése milyen jótékony hatással bírt a csalások számának csökkenésére Európa szerte és hogy a technológia kézzelfogható hasznot jelent azon kereskedők számára, akik befektetnek az EMV chip elfogadására képes POS terminálokba. Tavaly szeptemberben a csalások költésekhez viszonyított aránya 0,049% volt, amely éves szinten 14%-os csökkenést mutat a 2009. szeptemberi 0,057%-hoz képest.

Az új Technológiai Innovációs Program minden olyan kereskedő számára elérhető, akik korábban PCI DSS megfelelést szereztek, vagy tervet készítettek a megfelelés teljesítésére és nem voltak érintettek kártyabirtokosok adatainak megsértésében a közelmúltban.

Kiss Ede, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője a következőket mondta: "Az EMV szabvány és a chip-technológia nemcsak a bankkártyás visszaélések visszaszorításában váltak be, de alapjául szolgálnak számos fizetési innovációnak is. Szerencsére Magyarországon a chipkártyák elfogadására alkalmas kereskedői terminálok aránya már 90% feletti. A Visa Europe a maradék, "csak mágnes csíkos" terminálpark chip-esítését ösztönzi ezzel a programmal."

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kereskedők 2011. április 30-tól jelentkezhetnek a programra. Azok a kereskedők, akik úgy döntenek, hogy nem vesznek részt a programban, kérhetik a rendelkezésre álló összes bankkártya adat korlátozását olyan kiegészítő technológiák segítségével, mint az adatmező titkosítás és/vagy tokenizáció. 

 

Címkék: