Szabályos a SzerenCSEKK akció: bocsánatkérést vár a Posta

Pénzcentrum2011. február 9. 13:02

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) - állítólagos fogyasztói észrevételek alapján - a sajtóban korábban több alkalommal is megtévesztőnek minősítette a Magyar Posta SzerenCSEKK akcióját. Ennek nyomán a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálatot indított és megállapította, hogy a kampány során a Posta mindenben eleget tett a fogyasztóvédelmi előírásoknak, ezért az eljárást megszüntette. A hitelrontó híresztelés miatt a Posta bocsánatkérést vár.

A Magyar Posta Zrt. 2010. június 7-én hirdette meg Csekkről csekkre nyerhet elnevezésű kampányát, melyben minden ügyfél, aki az akció időtartama alatt készpénzátutalási megbízást (sárga csekket) adott fel valamely postahelyen, kapott egy ingyenes képeslapot, ún. SzerenCSEKKet, amit ha kitöltött és bérmentesített képeslapként a megadott címre visszaküldött, sorsoláson vett részt. Minden munkanapon egy ügyfél visszanyerte a befizetett összeget (de maximum 50.000 Ft-ot).

2010. december 17-én a Magyar Posta értesítést kapott az NFH-tól, miszerint a fogyasztók nem megfelelő tájékoztatása miatt a FEOSZ feljelentést tett a Magyar Posta ellen. A hivatalból indított eljárás során a Postának öt munkanapon belül nyilatkoznia kellett valamennyi futó nyereményjáték pontos részleteiről, kiemelten kezelve a Csekkről csekkre nyerhet elnevezésű kampányt.

Korábban: Pénzt nyerhetsz a sárga csekkeddel

A Magyar Posta 2011. január végén kapta kézhez az NFH végzését, miszerint az eljárást megszüntették, mert a SzerenCSEKK kampánnyal összefüggésben jogsértés nem volt megállapítható.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Posta korrekt együttműködésre törekszik valamennyi fogyasztóvédelmi szervezettel, de határozottan kiáll jogos érdekei mellett. Levélben fordult a FEOSZ-hoz, melyben kéri a nyilvánosság előtt tett hitelrontó kijelentések visszavonását.

 

Címkék: