Hiába villantott a milliárdos, félmilliótól esett el az OTP

Pénzcentrum2011. január 4. 11:02

Négy luxuskarórát vásároltak volna, összesen 120 ezer dollár (25 millió forint) értékben a világ negyedik leggazdagabb családjának hölgytagjai a Franck Muller Budapest Boutique-ban, de a kártyakibocsátó bank hibájából a hitelkártyáikat nem fogadta el az OTP-s terminál. Az indiai milliárdos Mukesh Ambani két lánytestvére és édesanyja üres kézzel távozott a luxusüzletből.

A Forbes magazin listája szerint 29 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező családfő hozzátartozói néhány különleges karórát vásároltak volna a budapesti butikban, de hiába villantották elő a csúcsok csúcsát jelentő fekete Am-Ex és HSBC Platina Visa kártyájukat, az OTP-s terminál egyiket sem fogadta el.


Kokilaben Ambani

"Hosszas nézelődés után négy karórát választottak 120 ezer dollár értékben. Egyetlen ember sem jár ennyi pénzzel a zsebében, ők is hitelkártyával szerettek volna fizetni. A tranzakció meghiúsult, pedig a bank közel félmillió forintot keresett volna az átutalással" - mondta a Borsnak Czéh Nikoletta, az exkluzív üzlet értékesítője.

A közel negyven percig tartó átutalási macerában még a családi londoni bankárja is próbált segíteni, de ő sem járt sikerrel.

Az ügyben az OTP Bank kommunikációs osztálya közölte, hogy ők a kártyatársasági szabályok szerint jártak el, nem nekik, hanem a kártyát kibocsátó banknak kell engedélyeznie a tranzakciót. Ezek szerint nem a magyar, hanem a világ legkiemeltebb kártyáit kibocsátó vezető bankoknál volt a hiba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Korábban: OTP-frankhitelesek figyelem! Fontos tudnivaló a januári törlesztőrészletről

 

Címkék: