18 °C Budapest

Magas kamatok kamatadó nélkül az AXA-tól (x)

Pénzcentrum
2010. november 28. 08:00

Az AXA TisztaHaszon Tartós Lekötési Számlával hosszú távú megtakarításai értékét nem csak megőrizheti, és kimagasló, garantált kamattal tovább növelheti, de akár a 20%-os kamatadót is megspórolhatja.


Az AXA TisztaHaszon Tartós Lekötési Számlával hosszú távú megtakarításai értékét nem csak megőrizheti, és kimagasló, garantált kamattal tovább növelheti, de akár a 20%-os kamatadót is megspórolhatja.

Az idén életbe lépő adómódosításokkal létrejött a tartós befektetési szerződés (TBSZ) intézménye. A TBSZ nagy előnye, hogy ha a megtakarításainkhoz legalább ötéves befektetési tartamot választunk, akkor az elért nyereség után nem kell kamatadót fizetnünk. A legalább hároméves, de öt évnél rövidebb idejű megtakarításunk hozama pedig kedvezményesen adózik. A kedvezményes konstrukció igénybevételéhez a szabályozás szerint minimálisan 25 ezer forint kezdő befizetés szükséges.

Az AXA 2010. november 1-jétől a TBSZ konstrukciót ügyfelei számára a TisztaHaszon Tartós Lekötési Számlával teszi elérhetővé. Ha Ön tehát olyan megtakarítással rendelkezik, amelyhez az elkövetkező 3-5 évben előreláthatóan nem szeretne hozzányúlni, és akár a 20 százalékos kamatadót is szeretné megspórolni, ezt az AXA TisztaHaszon Tartós Lekötési Számlájával ingyenes számlanyitás és ingyenes számlavezetés mellett megteheti.


Az AXA TisztaHaszon Tartós Lekötési Számlájával lehetősége van a kamatadót megspórolni úgy, hogy közben pénze az Ön által választott betéti konstrukcióban kimagasló, garantált kamatokkal gyarapodik. A kamatadó mértéke 10% abban az esetben, ha Ön legalább 3 évig, azaz 2013. december 31-ig nem csökkenti TisztaHaszon Tartós Lekötési Számlája egyenlegét. Teljes kamatadó-mentességet akkor élvezhet, ha 5 évig, azaz 2015. december 31-ig nem vesz ki pénzt TisztaHaszon Tartós Lekötési Számlájáról.


Az AXA TisztaHaszon Tartós Lekötési Számla nagy előnye, hogy ha a futamidő lejárta előtt mégis szüksége lenne a megtakarítására, Ön a lekötési időszak alatt bármikor hozzáférhet pénzéhez úgy, hogy legalább egyéves megtakarítási időszak után a betétfeltörés esetén is jár kamat. A betétfeltörés azonban a Tartós Befektetési Szerződés megszűnését jelenti, és a kamatadó-kedvezményre nem vagy csak részben lesz jogosult.

A részletekkel, illetve számlanyitással kapcsolatban keresse munkatársainkat az AXA Ügyfélcentrumainkban vagy értékesítési hálózatunk, az AXA Személyes Pénzügyek bármely irodájában.

További információk a http://www.axabank.hu weboldalon.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 06:17
A pszichológián belül létezik az affective forecasting témakör, amelynek célja a jövőbeli viselkedés...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?