OTP Bank: ma aláírták a kínai együttműködést

Pénzcentrum2010. november 26. 14:32

Az OTP Bank és a Kínai Népköztársaság kártyaszervezete, a China Union Pay 2010. november 26-án szerződést kötött, melynek értelmében a legnagyobb magyarországi hitelintézet lehetővé teszi a kínai kártyatársaság plasztikjainak elfogadását a bank ATM- és POS-hálózatán keresztül. A szerződést az OTP Bank részéről Dr. Csányi Sándor, a hitelintézet elnök-vezérigazgatója, a China Union Pay részéről pedig Chai Hongfeng, a társaság elnökhelyettese írta alá.

A megállapodás szerint 2011. II. negyedévétől az OTP Bank lehetővé teszi a China Union Pay által kibocsátott kártyák elfogadását 1 800 magyarországi ATM-en, valamint 15 000 kereskedői POS terminálon keresztül. Az elfogadói hálózat bővítése fokozatosan történik majd, és várhatóan 2011 végére zárul le. A hitelintézet vizsgálja a szolgáltatás bevezetésének lehetőségét azon országokban is, ahol leányvállalatain keresztül jelen van, valamint a bankkártya elfogadás kiterjesztését az internetes vásárlásokra.

Ugyanezen esemény keretében szerződéskötésre került sor a China Union Pay és az E-Group CUP Gateway Zrt. között, amely a fizikai kapcsolatot biztosítja majd az OTP Bank és a kínai kártyaszervezet informatikai rendszerei között. A szerződést Dong Li, a China Union Pay Nemzetközi Divíziójának alelnöke és Kuthy Antal, az E-Group elnöke írta alá.

Kína a világ egyik leggyorsabban növekvő és 2007 óta - Németországot megelőzve - a világ harmadik legnagyobb gazdasága. Idén nagy valószínűséggel újabb lépést tesz előre, elfoglalva a dobogó középső fokát. Az elmúlt években a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok is dinamikusan bővültek, a két ország közötti külkereskedelmi forgalom értéke 2003 és 2009 között közel megduplázódott, miközben a Magyarországra érkező kínai közvetlen tőkebefektetések mintegy 120%-kal emelkedtek.

A China Union Pay és az OTP Bank együttműködésének alapja, hogy Magyarország egyre kedveltebb turisztikai célpont a kínai utazóközönség körében. Az elmúlt években a Kínából érkező beutazók számában évi 20%-os növekedés volt tapasztalható. Tavaly körülbelül 40 000 beutazást regisztráltak a Kínai Népköztársaságból. A China Union Pay prognózisa szerint a kínai turizmus ugrásszerű bővülésének köszönhetően a Magyarországra látogató turisták száma 2011-ben elérheti akár a 80 000-et is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tekintettel arra, hogy minden nagykorú kínai állampolgár rendelkezik Union Pay kártyával, a Kínából beutazók számának intenzív növekedése jelentős kártyaforgalmat generálhat. Emellett a China Union Pay megkezdte a Union Pay kártyák kibocsátását az Európai Unión belül is - Németországban és Franciaországban -, így ezekből az országokból is számottevő fizetőképes kereslet jelenhet meg az OTP Bank magyarországi kártyaelfogadói hálózatában.

Címkék: