Melyik bank mekkora kamatot fizet az euróra?

Világgazdaság2010. szeptember 30. 09:02

A Magyar Nemzeti Bank friss statisztikái szerint az utóbbi hónapokban drámai mértékben csökkent a lakossági devizabetétek állománya hazánkban. A csúcspont márciusban volt, akkor közel 1440 milliárd forintnyi deviza-megtakarítással rendelkeztünk, ami mára körülbelül 1320 milliárdra olvadt - írja a Világgazdaság. A lakossági EUR-lekötéseket vizsgálva némileg emelkedtek a kamatok, de a legkedvezőbb ajánlatok eléréséhez különböző feltételeknek is eleget kell tenni.

A devizabetétek volumene az elmúlt fél évben 8%-ot zuhant, ezzel visszaesett a 2008-as szintre. A lap szerint a befektetők a devizabetéteket jellemzően árfolyam-spekulációra tartják, és jóval kevesebben vannak azok, akik tényleges vésztartalékot képeznek arra az esetre, ha a forint árfolyamában váratlan zuhanás következne be.

Annak érdekében, hogy megtakarításra ösztönözzék a lakosságot, a bankok kedvező kamatokkal, kedvezményekkel és többféle futamidőre kínálnak akciós devizabetéteket. Az UniCredit Bank (szokatlan futamidejű) 60 hónapos lekötés esetén évi 4,00%-ot fizet (EBKM: 3,71%), betétlekötéskor legalább ezer eurót el kell helyezni.


A CIB Bank 3,50%-os, az OTP, az FHB és az Erste 3,00%-os kamatot kínál, az MKB Banknál ettől alig elmaradva 2,98% érhető el. A Budapest Banknál 2,80%, a K&H Bank és a Raiffeisen Banknál 2,50% a kamat, a Citibank 1,50%-ot fizet az euróbetétekre.

FRISS! Melyik banknál adják a legmagasabb kamatot a forintra? - kattints!

Címkék: