Nem is hinnéd: akár 50 ezret is spórolhatsz ezzel a bankszámlával!

Pénzcentrum2010. augusztus 25. 12:02

Számlavezetés, készpénzfelvétel, átutalás, csoportos beszedési megbízás - ezek egyenként maximum néhány száz forintos tételek, azonban éves szinten akár 25-50 ezer forintot megspórolhatunk rajtuk, ha megfelelő bankszámlát választunk - hívta fel az ügyfelek figyelmét új, DíjNullázó számlacsomagja bemutatásakor a Raiffeisen Bank.

Négy díjtétel alapján döntik el, milyen folyószámlát választanak az ügyfelek: a bankváltással kapcsolatos piackutatások szerint ezek a számlavezetési díj, az ATM készpénzfelvételi díj, az internetes utalás díja, valamint a csoportos beszedések/állandó átutalások díja.

Az elmúlt években az ügyfelek egyre árérzékenyebbé, és tudatosabb fogyasztókká váltak, ami azt jelenti, hogy a "kamatvadász" ügyfélkarakter mellett megjelent a lakossági folyószámla-használat területén is költségtudatos ügyfélkör. Míg korábban a foglalkoztatottak és nyugdíjasok számára a munkáltatók ajánlása volt meghatározó bank, illetve számlaválasztáskor, addig mára egyéni szempontrendszer alapján, maguk az ügyfelek döntenek egy-egy konstrukció mellett - számolt be felmérésük eredményeiről Soós Csaba, a Raiffeisen lakossági üzletágáért felelős vezérigazgató-helyettese.

Ezt felismerve a Raiffeisen Bank elindította új számlacsomagját, a Raiffeisen DíjNullázót, amelynél mind a számlavezetés, a saját ATM-használat, az internetes átutalás, valamint a csoportos beszedési megbízás ingyenesek, amennyiben havonta legalább 120 ezer forint összegű átutalás érkezik a számlára. A piacon meglévő hasonló banki ajánlatokhoz képest ez annyiban is kedvezőbb feltételeket nyújt az ügyfelek számára, hogy az említett 120 ezer forintos összeg - amely a KSH 2010. évi statisztikái szerint alacsonyabb a lakosság nettó átlagjövedelménél - akár két tételben is megérkezhet - emelte ki Devics Éva a Raiffeisen Bank lakossági megtakarítási üzletágvezetője.

A Raiffeisen számításai szerint egy átlagos ügyfél, banktól, illetve számlacsomagtól függően akár 25-50 ezer forintot is spórolhat éves szinten a fenti tranzakciók ingyenessé tételével - közölte Devics Éva. Az új számlacsomag a bank meglévő ügyfélköréből hozzávetőleg 90 ezer főnek nyújthat kedvezőbb feltételeket, de reményeik szerint új ügyfeleket is akvirál ezzel a bank.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Megtakarítási számlát, a megjelenése óta eltelt tíz hónapban közel 30 ezer ügyfél nyitott, melyből 7-8 ezer fő bankon kívüli körből érkezett - számolt be a termék sikereiről Soós Csaba.

Holnap reggel megjelenő cikkünkből kiderül, hogy a Raiffeisen Bank DíjNullázó számlája valóban olyan kedvező feltételeket nyújt-e a többi bank folyószámlacsomagjához képest.

Címkék: