10 milliót gyűjtött az Erste Bank az árvízkárosultaknak

Pénzcentrum2010. augusztus 19. 10:32

Két hónap alatt több mint 5 millió forintot gyűjtött össze az Erste Bank munkatársai, ügyfelei és partnerei segítségével az árvízkárosultak megsegítésére nyitott bankszámlán. Az összegyűjtött pénzt a bank 10 millió forintra egészíti ki, amelyből három borsodi település, Köröm, Sajóhídvég és Szendrőlád helyreállítási munkálatait, illetve az ináncsi óvoda felújítását kívánja támogatni.

"Az Erste Bank Hungary stratégiájának fontos eleme a társadalmi felelősségvállalás, a segítség és a rászorulóknak nyújtott támogatás, ezért a bank már májustól, a nagy esőzések kezdetétől segítette az árvízkárok mentési és helyreállítási munkálatait" - emelte ki Danks Emese, a bank kommunikációs igazgatója.

Elsőként Miskolc önkormányzatának katasztrófavédelmi munkatársaihoz juttatott el a pénzintézet több száz esőkabátot május 17-én, majd gyűjtőszámlát nyitott június elején, melyen június 30-ig 5 279 750 forint gyűlt össze elsősorban a bank munkatársainak, illetve ügyfeleinek adományaiból. Ezt az összeget az Erste Bank 10 millió forintra egészítette ki. Az összegyűlt pénzből három árvíz sújtotta borsodi település: Köröm, Sajóhídvég és Szendrőlád helyreállítási munkáit kívánja segíteni a bank 3-3 millió forinttal. Az önkormányzatoktól kapott információk alapján az adományt útfelújításra, lakóházak lábazatának megerősítésére, illetve bútorok beszerzésére fordítják a települések.

A fennmaradó összeggel pedig az Erste - a Magyar Televízió augusztus 20-ai "Összefogás Napja" című műsorával együttműködve - a szintén árvízkárt szenvedett borsodi falu, Ináncs óvodájának a felújítását, bebútorozását támogatja. Augusztus 20-án a nézők a televízió élő műsorában kísérhetik majd végig, hogyan válik az üres termekből a gyerekek igényeinek megfelelő, korszerű óvoda, melyhez a kis székeket, asztalokat, polcokat, függönyöket, szőnyegeket és szekrényeket az Erste Bank vásárolta meg.

Címkék: