Lekapcsolták a bokrétás bankrablót: virágot adott a pénztárosnak!

Pénzcentrum2010. július 24. 11:02

A New York-i rendőrség letartóztatta a "bokrétás bankrabló"-ként elhíresült férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy kirabolt két bankfiókot. A férfi előbb egy cserepes virággal, másodszor pedig egy virágcsokorral felfegyverkezve tett szert a zsákmányra, majd a virágokat hátrahagyva elhagyta a helyszínt.

A 44 éves Edward Pembertont Brooklynban sikerült kézre keríteni azt követően, hogy a biztonsági kamerás felvételek alapján beazonosították.

Az első rablás során egy cserepes virággal a kezében lépett a pénztárhoz, majd átnyújtott egy papírt az ügyintézőnek, amin az állt, hogy "Ne hősködj, adj ide minden 50-est és 100-ast!". Ekkor valamivel több, mint kétezer dollárra tett szert, amivel azonban nem sokáig érte be.

A rá következő héten egy másik bankfiókot szemelt ki magának. A taktika annyiban változott, hogy ezúttal nem cserepes virágot, hanem egy csokrot használt a megtévesztésre.

A zsákmány ezúttal az ötszáz dollárt sem érte el, ráadásul az ügyintéző festékkel jelölte meg a bankjegyeket, melyek így használhatatlanná váltak. A férfi a csokrot hátrahagyva elhagyta a bankfiókot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Enyhítő körülmény lehet a tárgyalás során, hogy a szemtanúk a virágokon kívül egyik rablásnál sem láttak az elkövetőnél igazi fegyvert.

Címkék: