Bankot vesz az OTP? Ami eddig kiszivárgott...

Pénzcentrum2010. május 3. 08:47

Az OTP közgyűlésen ismertetett számok szerint a bank olyannyira megerősödve került ki a válságból, hogy egy hitelintézet felvásárlását vették fontolóra, információk szerint a magyar piacról történő kivonulását már bejelentő Credigen Bank áll az OTP célkeresztjében.

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a görög, a portugál és a spanyol helyzet is bizonyítja, hogy a válságnak még mindig nincs vége, így az osztalékfizetés idén is elmarad. Az OTP Bank néhány országban üzemméreti gondokkal küszködik, ezért bankvásárlásokat tervez, amire megfelelő tartalékokkal kell rendelkezni.

Csányi a bankvásárlásokról elárulta, hogy van, ahol már érdeklődnek, van, ahol átvilágítanak és van olyan pénzintézet is, ahol már tárgyalnak. Magyarországon is vizsgálnak egy kisebb bankot, de az nem az MKB. Információk szerint ez a pénzintézet a Credigen Bank, amely április elején jelentette be, hogy kivonul a magyar piacról. Ezzel a lépéssel az OTP az áruhitelezési piacon tudná erősíteni a pozícióit.

A jelentős eredménytartalmú áruhitelezési szegmens fontosságát az orosz piac teljesítménye is igazolja, de a felső vezetés kiugró teljesítményt vár az ukrán és a román piacokon is. Az ukrán leányvállalatért már bejelentkezett egy nagybank, de az már nem eladó.

Címkék: