Új befektetési alapok jegyei a Citibank kínálatában

Pénzcentrum2010. március 25. 16:32

A Citibank Magyarország új partner bevonásával tovább bővítette befektetési termékpalettáját, hogy ügyfelei számára újabb lehetőségeket kínáljon a kiegyensúlyozott portfólió kialakítására. A BNP Paribas Asset Management Alapkezelő által kezelt 10 új alap befektetési jegyeinek forgalmazásával a Citibank 12 alapkezelő partnerének összesen 169-féle különböző befektetési jegyét kínálja ügyfeleinek.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország vezérigazgatója elmondta: "Folyamatos kínálatbővítésünk eredményeként a Citibank mára az egyik legszélesebb befektetési termékskálával rendelkezik a magyar piacon, beleértve a Citibank saját termékeit, illetve az általunk forgalmazott termékeket, így személyi bankáraink segítségével ügyfeleink könnyen kialakíthatják személyre szabott befektetési portfóliójukat."

Omar Baig, a lakossági bank vezetője hozzátette: "A tavaly bevezetett Portfolio Tracker alkalmazásunk könnyen hozzáférhető és áttekinthető formában jeleníti meg az ügyfelek Citibanknál tartott portfóliójáról az információkat, lehetővé téve ezáltal az ügyfelek és a bankárok számára, hogy könnyen nyomon követhessék a portfólió teljesítményét, és felkészülhessenek a szükséges diverzifikációs lépésekre."

A BNP Paribas Asset Management 522 milliárd eurós eszközállományával Európa egyik legnagyobb vagyonkezelője. A világ 45 országában 4200 szakember dolgozik azért, hogy a befektetési paletta teljes spektrumára kiterjedő szolgáltatást kínáljon ügyfeleinek. A vagyonkezelő mögött a BNP Paribas Group áll.

A Citibanknál mostantól elérhető, euróban és amerikai dollárban denominált alapok a következők:

Nyersanyagalapok:

PARVEST AGRICULTURE (EUR, USD) - az alap a mezőgazdasági termények (búza, kukorica, szója, cukor, kávé, kakaó, stb.) piacán fektet be, ezeknek a terményeknek az árupiaci árfolyamaiból összeállított indexeket vásárol.

PARWORLD TRACK COMMODITIES (EUR) - árupiaci indexekbe fektető alap, amelyen keresztül több tucat árupiaci termék (fémek, nemesfémek, energia, mezőgazdasági cikkek) árfolyam-emelkedéséből tudnak a befektetők profitálni.

Részvényalapok:

PARVEST EUROPE FINANCIALS (EUR) - az európai pénzügyi szektor (bankok, biztosítók) vállalatainak részvényeibe fektet. Olyan közepes méretű cégek papírjaira összpontosít, amelyek árfolyama jövedelmezőségi potenciáljukat tekintve alulértékeltnek tűnik.

PARVEST TURKEY (EUR) - olyan vállalatok részvényeibe fektet, amelyek székhelye Törökországban található, illetve amelyek fő tevékenységüket Törökországban végzik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Védett alapok:

PARVEST STEP 90 EURO (EUR), PARWORLD EMERGING STEP 80 (EUR) - ezeken az alapokon keresztül a befektetők az eurozóna, illetve a feltörekvő országok részvénypiacain szerezhetnek korlátozott kitettséget, 90, illetve 80%-os tőkevédelemmel, amelyet a BNP Paribas S.A. biztosít. A STEP 90 alapesetében évente egy adott nap aktuális árfolyamának 90%-a lesz a garantált szint, amelyet egy év múlva megújítanak. A garanciaszint nemcsak évente emelkedhet, hanem abban az esetben is, ha az alap árfolyama év közben 10%-kal emelkedik. A STEP 80 védelme hasonló mechanizmus alapján működik, azzal a különbséggel, hogy itt minden egyes árfolyamcsúcs elérése esetén a garanciaszint is felfelé mozdul el.

Pénzpiaci és kötvényalapok:

PARVEST SHORT TERM DOLLAR (USD), PARVEST SHORT TERM EURO (EUR) - USD, illetve EUR pénzpiaci alapok, amelyek betéteken kívül rövid lejáratú állampapírokat tarthatnak portfóliójukban.

PARVEST EURO GOVERNMENT BOND (EUR) - Európai államok által kibocsátott, euróban denominált kötvényekbe fektető alap.

A Citibank befektetési termékeit a Citibank fiókokban, illetve a befektetési szolgáltatási keretszerződés megkötése után CitiPhone Banking telefonos ügyfélszolgálaton tudják az ügyfelek megvásárolni. A befektetendő minimumösszeg 1000 EUR vagy 1000 USD. A Citibank könnyen áttekinthető díjstruktúrát alkalmaz.

Címkék:
eurózóna,