Erste: két új strukturált kötvény tbsz-hez

Pénzcentrum2010. március 8. 13:32

Erste Sávos HozamMax Kötvény és Erste Európa TOP50 néven két új, lejáratkor 100 százalékban tőkevédett kötvényt vezet be az Erste Befektetési Zrt. és az Erste Private Banking a privát banki ügyfélkör számára. A tőkevédett termékek jegyzését az adóelőnyök kihasználása miatt kifejezetten Tartós Befektetési Számlához ajánlják.

A két új strukturált kötvényt kifejezetten az adóelőnyöket kihasználni kívánó ügyfelek részére alakították ki. A termékek az euró/forint devizakereszt árfolyam viszonylagos stabilitása, valamint az európai részvénypiac emelkedése esetén vonzó hozam elérésére adnak lehetőséget. Az új kötvények Tartós Befektetési Számlára (TBSZ) történő elhelyezése a tőkevédettség és az adóelőnyök kihasználása miatt racionális választás lehet, hiszen a lejárat, a TBSZ struktúra első adókedvezményt jelentő időpontjához illeszkedik. A kötvények névértéke 500 ezer forint, ami jelzi, hogy az új termékek elsősorban a privát banki ügyfélkörnek szólnak - mondta Kállay András, az Erste Private Banking igazgatója.

Az Erste Sávos HozamMax Kötvény mögöttes terméke a napjainkban kedvelt befektetési instrumentum, az EUR/HUF keresztárfolyam. Az árfolyam nagy volatilitása az utóbbi időben mérséklődött, stabilizálódni látszik. A kötvény konstrukciójaként tehát sikerült olyan széles sávot meghatározni, amiben a múltban és a jövőben is nagy valószínűséggel benne marad az árfolyam, így a Tartós Befektetési Számlán nagy esély kínálkozik a piaci kamatok feletti hozam elérésére.

Az Erste Európa TOP50 kötvény kifizetése az 50 legnagyobb európai vállalat részvényét reprezentáló Dow Jones EURO STOXX 50 index teljesítményétől függ, mivel a várakozások szerint a befektetők egyre inkább a hagyományos értékteremtő nagyvállalatok felé fordulnak majd a közeljövőben. A tavalyi példátlan növekedésben elsősorban a fejlődő piaci indexek vezettek, míg Európa kissé lemaradt, de mára a fejlődő piacokhoz képest kevésbé kockázatos területté vált. Így elmondható, hogy az európai vállalatok árazása igen attraktív, a görög válság oldódásával jelentős növekedés is bekövetkezhet a következő években.

Címkék:
erste private banking, dow jones árfolyam,