Citibank: Jövő Befektetési Terv havi 10 ezer forinttól

Pénzcentrum2010. március 6. 18:02

A Jövő Befektetési Tervvel havi rendszeres kis összegű - akár 10 ezer forintos havi hozzájárulással is - elérhetővé válnak az ügyfelek számára a banknál forgalmazott befektetési alapok jegyeinek egy kiválasztott köre.


Batara Sianturi

"Folyamatosan bővítjük a különböző befektetési eszközosztályokhoz tartozó termékkínálatunkat, hogy megkönnyítsük ügyfeleink számára, hogy kockázatviselési lehetőségeik, rövid, illetve hosszú távú pénzügyi céljaik elérését támogató portfóliókat tudjanak összeállítani a Citibank saját termékeiből, illetve az általunk forgalmazott termékekből. Jelenleg 12 hazai, illetve külföldi alapkezelő közel 170 befektetési alapjának jegyeit vásárolhatják meg nálunk az ügyfelek" - mondta Batara Sianturi, a Citibank Magyarország vezérigazgatója.

Omar Baig, a lakossági bank vezetője hozzátette: "Célunk az, hogy lehetővé tegyük ügyfeleink számára, hogy havi rendszerességgel félretett alacsonyabb összegekkel is hozzáférhessenek olyan termékekhez, amelyekkel potenciálisan magasabb hozamot tudnak elérni hosszabb távon. A Jövő Befektetési Tervvel azt kívánjuk elérni, hogy minél több ügyfél megismerhesse és választhassa ezt a rendkívül egyszerű és rugalmas módját a hosszú távú befektetésnek."

A Jövő Befektetési Terv előnyei:
- a havi befektetési összeget és az ehhez kapcsolódó teljes célösszeget az ügyfél határozza meg, megtakarítási képességének és jövőbeni céljainak függvényében,
- az ügyfelek - anyagi helyzetük változásától függően - növelhetik vagy csökkenthetik a havi befektetési összeget,
- a havi befektetési összeg ellenében az ügyfél havi rendszerességgel a választott befektetési alap befektetési jegyeiből vásárol, a hozam a választott befektetési alap teljesítményétől függ,
- a szolgáltatás nem szakad meg akkor sem, amennyiben valamely hónapban - vagy legfeljebb két egymást követő hónapban - az ügyfélnek nem áll rendelkezésére a szükséges befizetendő összeg,
- a választott befektetési alap utólag megváltoztatható,
- a befektetés összegéhez az ügyfél bármikor hozzáférhet részben vagy egészben, ráadásul a szerződéskötéstől számított 3 év elteltével díjmentesen.

A legkisebb befektetési összeg havi 10 ezer forint, és a szolgáltatás futamideje 10 év, azonban az ügyfél bármikor dönthet havi befektetései leállításáról.

A Jövő Befektetési Terv szolgáltatást a Citibank fiókjaiban, a befektetési bankárok segítségével igényelhetik az ügyfelek. Az igénybevételhez mindössze egyszer szükséges szerződést kötniük a bankkal, a részletes igényfelmérést és a kockázatviselő képesség felmérését követően.

Címkék: