7 °C Budapest

Költségkímélő bankszámla-konstrukció: fizess ingyen a postán is!

2009. október 20. 15:02

Költségkímélő bankszámla-konstrukciót vezetett be 2009. október 19-ével az Allianz Bank. Az ATM Plusz bankszámla a nullaforintos számlavezetési díj mellett az ATM-eken világszerte, sőt Magyarországon a postahivatalokban is ingyenes bankkártyás készpénzfelvételt biztosít, emellett a csoportos beszedési megbízásért sem kell fizetni.

Új, szinte költségmentes bankszámla konstrukciót jelentett be az Allianz Bank hétfőn. "Mivel az emberek egyre jobban figyelnek a költségeikre, így nem meglepő módon az alacsony árak, jobban mondva az ár-érték arány a bankszámlaválasztásnál is sokat nyom a latba. Éppen ezért jelent meg az Allianz Bank a válság idején nulla forintos bankszámla-csomagjával, az Allianz ATM Plusszal"- magyarázta Dinsdale Julianna, az Allianz Bank ügyvezető igazgatója.

Az Allianz ATM Plusz bankszámla esetében a szolgáltatás díja többnyire 0 forint. A konstrukció keretében a Bank a belföldi postai készpénzfelvételekért, valamint világszerte az ATM készpénzfelvételekért nem számol fel díjat. Emellett ingyenes a számlavezetés is, és a csoportos beszedési megbízásokért sem kell fizetni egyetlen fillért sem. "Az Allianz integrált bank-biztosítói modelljének előnye itt is jelentkezik, hiszen a bankszámláról való utalás esetén a gépjármű-felelősségbiztosítás 10, a casco- és lakásbiztosítás díja 7 százalékkal alacsonyabb, mint postai csekkes befizetés esetén. Emellett a konstrukció részét képezi egy 1 millió forintos szolgáltatási összegű csoportos balesetbiztosítás, amely a számlatulajdonos és a társtulajdonos javára köthető és baleseti halál esetén nyújt kárenyhítést" - mutatott rá Dinsdale Júlia. A bank cserébe annyit kér, hogy havonta legalább 70 ezer forint jövedelem átutalás érkezzen a számlára, és ebben az esetben a fenti tranzakciók díjterhelésének napján visszatérítik azok teljes díját. Az ügyvezető hozzátette: az Allianz áltál elvárt összeg a piacon igen kedvező feltételnek számít, mert sok más banknál ez az összeg jóval magasabb.

"Úgy gondoljuk, hogy a válság közepette, valamint akkor, amikor az internet segítségével egyre jobban összehasonlíthatók a konstrukciók, az Allianz ATM Plusz egy versenyképes ajánlat. Például az Allianz akkor sem számol fel büntetést vagy kapcsolattartási díjat, ha a megszokott jövedelemátutalás egy hónappal későbbre tolódik, vagy elmarad hiszen akkor is csak a normál díjtáblázatban szereplő tarifákkal dolgozik" - mutat rá az ügyvezető. Az Allianz Bank természetesen nem csak az új ügyfelekre gondol, hanem a már meglévőkre is, akik a call centeren keresztül könnyedén válthatnak az új konstrukcióra a meglévő számlacsomagjukból.

Az Allianz Bank 2006 októberében kezdte meg magyarországi működését. A társaság mérleg főösszege 2008-ban megnégyszereződött: 15,1 milliárd forintról 60,5 milliárd forintra nőtt, és 2009. szeptember 30-án már több mint 130 ezer ügyfelet szolgált ki.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. november 30. 07:45
Az elmúlt hónapokban másról sem hallottunk, minthogy a hitelkamatok emelkednek. Ennek meg is volt az...
Holdblog  |  2022. november 30. 05:05
Ebben az epizódban Baráti Ákossal, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezető ügyvédjével beszélgetek. Fő tém...
MEDIA1  |  2022. november 29. 17:17
Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című széri...
Kiszámoló  |  2022. november 29. 15:02
Először a kormány meghirdetett egy ingyenes napelem-telepítési pályázatot az Unió pénzéből, amit jó...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?