27 °C Budapest

Költségkímélő bankszámla-konstrukció: fizess ingyen a postán is!

2009. október 20. 15:02

Költségkímélő bankszámla-konstrukciót vezetett be 2009. október 19-ével az Allianz Bank. Az ATM Plusz bankszámla a nullaforintos számlavezetési díj mellett az ATM-eken világszerte, sőt Magyarországon a postahivatalokban is ingyenes bankkártyás készpénzfelvételt biztosít, emellett a csoportos beszedési megbízásért sem kell fizetni.

Új, szinte költségmentes bankszámla konstrukciót jelentett be az Allianz Bank hétfőn. "Mivel az emberek egyre jobban figyelnek a költségeikre, így nem meglepő módon az alacsony árak, jobban mondva az ár-érték arány a bankszámlaválasztásnál is sokat nyom a latba. Éppen ezért jelent meg az Allianz Bank a válság idején nulla forintos bankszámla-csomagjával, az Allianz ATM Plusszal"- magyarázta Dinsdale Julianna, az Allianz Bank ügyvezető igazgatója.

Az Allianz ATM Plusz bankszámla esetében a szolgáltatás díja többnyire 0 forint. A konstrukció keretében a Bank a belföldi postai készpénzfelvételekért, valamint világszerte az ATM készpénzfelvételekért nem számol fel díjat. Emellett ingyenes a számlavezetés is, és a csoportos beszedési megbízásokért sem kell fizetni egyetlen fillért sem. "Az Allianz integrált bank-biztosítói modelljének előnye itt is jelentkezik, hiszen a bankszámláról való utalás esetén a gépjármű-felelősségbiztosítás 10, a casco- és lakásbiztosítás díja 7 százalékkal alacsonyabb, mint postai csekkes befizetés esetén. Emellett a konstrukció részét képezi egy 1 millió forintos szolgáltatási összegű csoportos balesetbiztosítás, amely a számlatulajdonos és a társtulajdonos javára köthető és baleseti halál esetén nyújt kárenyhítést" - mutatott rá Dinsdale Júlia. A bank cserébe annyit kér, hogy havonta legalább 70 ezer forint jövedelem átutalás érkezzen a számlára, és ebben az esetben a fenti tranzakciók díjterhelésének napján visszatérítik azok teljes díját. Az ügyvezető hozzátette: az Allianz áltál elvárt összeg a piacon igen kedvező feltételnek számít, mert sok más banknál ez az összeg jóval magasabb.

"Úgy gondoljuk, hogy a válság közepette, valamint akkor, amikor az internet segítségével egyre jobban összehasonlíthatók a konstrukciók, az Allianz ATM Plusz egy versenyképes ajánlat. Például az Allianz akkor sem számol fel büntetést vagy kapcsolattartási díjat, ha a megszokott jövedelemátutalás egy hónappal későbbre tolódik, vagy elmarad hiszen akkor is csak a normál díjtáblázatban szereplő tarifákkal dolgozik" - mutat rá az ügyvezető. Az Allianz Bank természetesen nem csak az új ügyfelekre gondol, hanem a már meglévőkre is, akik a call centeren keresztül könnyedén válthatnak az új konstrukcióra a meglévő számlacsomagjukból.

Az Allianz Bank 2006 októberében kezdte meg magyarországi működését. A társaság mérleg főösszege 2008-ban megnégyszereződött: 15,1 milliárd forintról 60,5 milliárd forintra nőtt, és 2009. szeptember 30-án már több mint 130 ezer ügyfelet szolgált ki.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina
38. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A siketek világnapja
Szeptember 26.
Tengerészeti világnap
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Szeptember 26.
A fehér kendő napja
Szeptember 26.
A szív világnapja
Szeptember 26.
A Szentírás vasárnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?