26 °C Budapest

Költségkímélő bankszámla-konstrukció: fizess ingyen a postán is!

2009. október 20. 15:02

Költségkímélő bankszámla-konstrukciót vezetett be 2009. október 19-ével az Allianz Bank. Az ATM Plusz bankszámla a nullaforintos számlavezetési díj mellett az ATM-eken világszerte, sőt Magyarországon a postahivatalokban is ingyenes bankkártyás készpénzfelvételt biztosít, emellett a csoportos beszedési megbízásért sem kell fizetni.

Új, szinte költségmentes bankszámla konstrukciót jelentett be az Allianz Bank hétfőn. "Mivel az emberek egyre jobban figyelnek a költségeikre, így nem meglepő módon az alacsony árak, jobban mondva az ár-érték arány a bankszámlaválasztásnál is sokat nyom a latba. Éppen ezért jelent meg az Allianz Bank a válság idején nulla forintos bankszámla-csomagjával, az Allianz ATM Plusszal"- magyarázta Dinsdale Julianna, az Allianz Bank ügyvezető igazgatója.

Az Allianz ATM Plusz bankszámla esetében a szolgáltatás díja többnyire 0 forint. A konstrukció keretében a Bank a belföldi postai készpénzfelvételekért, valamint világszerte az ATM készpénzfelvételekért nem számol fel díjat. Emellett ingyenes a számlavezetés is, és a csoportos beszedési megbízásokért sem kell fizetni egyetlen fillért sem. "Az Allianz integrált bank-biztosítói modelljének előnye itt is jelentkezik, hiszen a bankszámláról való utalás esetén a gépjármű-felelősségbiztosítás 10, a casco- és lakásbiztosítás díja 7 százalékkal alacsonyabb, mint postai csekkes befizetés esetén. Emellett a konstrukció részét képezi egy 1 millió forintos szolgáltatási összegű csoportos balesetbiztosítás, amely a számlatulajdonos és a társtulajdonos javára köthető és baleseti halál esetén nyújt kárenyhítést" - mutatott rá Dinsdale Júlia. A bank cserébe annyit kér, hogy havonta legalább 70 ezer forint jövedelem átutalás érkezzen a számlára, és ebben az esetben a fenti tranzakciók díjterhelésének napján visszatérítik azok teljes díját. Az ügyvezető hozzátette: az Allianz áltál elvárt összeg a piacon igen kedvező feltételnek számít, mert sok más banknál ez az összeg jóval magasabb.

"Úgy gondoljuk, hogy a válság közepette, valamint akkor, amikor az internet segítségével egyre jobban összehasonlíthatók a konstrukciók, az Allianz ATM Plusz egy versenyképes ajánlat. Például az Allianz akkor sem számol fel büntetést vagy kapcsolattartási díjat, ha a megszokott jövedelemátutalás egy hónappal későbbre tolódik, vagy elmarad hiszen akkor is csak a normál díjtáblázatban szereplő tarifákkal dolgozik" - mutat rá az ügyvezető. Az Allianz Bank természetesen nem csak az új ügyfelekre gondol, hanem a már meglévőkre is, akik a call centeren keresztül könnyedén válthatnak az új konstrukcióra a meglévő számlacsomagjukból.

Az Allianz Bank 2006 októberében kezdte meg magyarországi működését. A társaság mérleg főösszege 2008-ban megnégyszereződött: 15,1 milliárd forintról 60,5 milliárd forintra nőtt, és 2009. szeptember 30-án már több mint 130 ezer ügyfelet szolgált ki.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 25. 10:28
A Momentum elnöke és EP-listavezetője nem hajlandó írásban lemondani a szólás- és véleménynyilvánítá...
Buxelliott  |  2024. május 25. 10:11
A magyar piacra leselkedő veszélyes helyzetről az elemzés végén teszek említést. Addig is nézzük, ho...
Holdblog  |  2024. május 25. 08:00
Az elhúzódó gyerekkor, a végtelenbe tartó erőforrásigények vagy a követhetetlen változások felelősek...
ChikansPlanet  |  2024. május 24. 10:34
Gombákat szinte mindenki evett már, azt azonban kevesen tudják, hogy a klímaváltozás visszafordításá...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem