20 °C Budapest

ING: valami nem stimmel

2009. július 13. 15:59

Kétséges, jóváhagyja-e az Európai Unió Hollandia legnagyobb pénzügyi szolgáltatójának, a ING-nek a szerkezetátalakítási tervét, melyet a holland kormány nyújtott be - írja a Bloomberg. Az Európai Bizottság arra kíváncsi most, miként értékelik a társaság portfóliójában felhalmozódott illikvid eszközöket.

A testület még március 31-én adott időleges jóváhagyást a holland kormány programjára. Raymond Vermeulen, az ING szóvivője szerint most is a korábban megkezdett úton folyik tovább a cég és az Európai Bizottság közötti együttműködés.

Az EU egész területén folynak szerkezetátalakítások pénzügyi szervezeteknél, melyek hiányában az EU visszautasíthatja a bankok, biztosítók állami támogatásának igénybe vételét - emlékeztet a Bloomberg. A múlt hónapban például Neelie Kroes, az EU versenybiztosa jelentette ki, a két brit bankóriás, a Royal Bank of Scotland és a Lloyds Banking Group is lehet, hogy el kell adja néhány üzletágát annak érdekében, hogy jóváhagyják esetükben az állami mentőcsomagot.

Az ING-nek az amerikai subprime hiteleknél jobb, az elsőrendű hiteleknél azonban rosszabb ún. Alt-A hitelek jelentettek problémát. Ezek cash flowját és kockázatait a holland kormány részben átvállalta egy 28 milliárd dollárnak megfelelő támogatás fejében még év elején.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?