Hazai banki bónuszok: még tart a kifizetés!

Pénzcentrum2009. április 2. 08:15

Még fizetik a banki bónuszt A hazai pénzintézetek is megkezdték a teljesítmény után járó bónuszok kifizetését. Egyes bankoknál a felső vezetés lemondott a javadalmazásról, mások pedig az adózási szabályok változása miatt már korábban kiutalták a jutalmakat.

Érdekes helyzetet teremt a hazai Allianz-csoportnál, hogy a társaságnál 2009 második felében vezetik be először a teljesítményarányos javadalmazást. A társaságtól kapott tájékoztatás szerint ez ugyanakkor még képlékeny, így részletekkel még nem tudtak szolgálni.

Kedden utalták a K&H Bank munkavállalóinak a tavalyi teljesítmény után járó bónuszt. Mint azt a pénzintézetnél elmondták, a bankcsoport összteljesítményétől függő 2008-as javadalmazási politikájukat a múlt év elején hirdették meg, így nem volt ok arra, hogy módosítsák a szabályokat.

Bár az UniCredit Bank teljesítette itthoni terveit, s így a banknál jogosulttá váltak a bónuszra, a felső vezetők körében nem volt kifizetés, a munkatársak és közvetlen vezetőik többsége ugyanakkor az egyéni teljesítményekkel arányosítottan átlagosan 20 % körüli bónuszban részesültek.

A Raiffeisen Banknál a bónuszra jogosultak köre nem változott, ám az elért éves üzleti eredmények alapján fizetett bónusz mértéke elmaradt a korábbi években kifizetettől. A bónuszt a pénzintézet már nagyon hamar kifizette, ám ennek indoka más volt, mint egy éve. (A 2007-es bónuszokat adózási okok alapján még a tárgyévben átutalták a banki dolgozóknak.)

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mi a helyzet az OTP-ben?

Címkék: