Mennyi lesz az euró? Most beváltsam, vagy lekössem?

Pénzcentrum2009. március 16. 05:55

Deviza lekötött betétek: a dobogósok ajánlatai! Az elmúlt hetekben sokan foglalkoztak a forint jövőjével, vajon hogyan alakulnak az árfolyamok az előttünk álló időszakban. Ezúttal a hazai pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedtük egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk az olvasóknak abban a kérdésben, hogy beváltani, vagy lekötni érdemes az eurónkat!

Az euró kapcsán a napokban több figyelemreméltó árfolyamelemzés is napvilágot látott. A jegybanki intézkedések a múlt hét végére erősítették a forintot, de egyes előrejelzések az év későbbi szakaszában a 330-as euró szintet sem tartják kizártnak.

A bankok között fokozódik a verseny a deviza lekötésekért, egymást érik az akciós ajánlatok. Hogy ne vesszünk el a kondíciók útvesztőjében a példa kedvéért kiragadtuk a 3 hónapos lekötési ajánlatokat. 

A piacon a legkedvezőbb ajánlatot 6 %-kal az FHB és a K&H adta, előbbinél 300 euró, utóbbinál napi MNB árfolyamon számolva 500 dollárral megegyező értékű eurót lehet minimum lekötni.

Az FHB akciós ajánlata március 1-től visszavonásig érvényes, a maximálisan elhelyezhető összeg nem korlátozott. Amennyiben az ügyfél idő előtt felbontja a lekötést, úgy csak 0,15 %-ot fizetnek az elhelyezett összegre.

Akció! 12 %-ot fizetnek a forintra, 6 %-ot az euróra!

Lekötést bármelyik bankfiókban, vagy telebankon és netbankon keresztül is lehet kezdeményezni.

A K&H Üdvözlet betét kamata kizárólag bankon kívüli forrásból származó új betéti összegre vonatkozik. A bank a lekötés napját megelőző naptári hónap utolsó banki munkanapján számított záró egyenlegéhez képest vizsgálja az új betétet.

Betétfeltörés a K&H-nál! Levelet kapnak az ügyfelek!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 6 %-os kamatláb csak egy futamidőre szól, a kamat az ügyfél választásától függően a betéttel együtt újra lekötésre, vagy jóváírásra kerül a betétlekötési számlán. A K&H üdvözlet deviza betét a személyesen vagy telefonon keresztül köthető le.

Az Allianz Bank az egyes devizabetétekre szintén magas éves kamatokat kínál. Az általunk vizsgált futamidőre 4,7 %, de 6 hónapra 6 %-os kamatot fizetnek.

Szépen hozott az Allianznak az Új Európa

A részletekről a bank kondíciós listája nyújt felvilágosítást.

OTP, UniCredit, Erste Bank, CIB

Címkék: