Már semmi sem tartja meg az értékét?

Pénzcentrum
2008. november 18. 16:00

A hitelválság kezei tényleg mindenhová elérnek, legalábbis az elmúlt napok-hetek hírei erről tanúskodnak. A legújabb tudósítás szerint már a szuperjachtok értéke is mélyrepülésbe, azaz talán inkább süllyedésbe indult...

A luxusjachtok a virágzó növekedés éveinek egyértelmű státusz-szimbólumaiként égtek be a köztudatba, hiszen csupa milliárdos üzletember fitogtatta gazdagságát a tengereken. Azonban ezt a területet sem hagyta szárazon a hitelválság, a különleges hajók értéke olvadásnak indult.

Egyre több tulajdonos kényszerül arra, hogy megváljon büszkeségétől, hiszen valahonnan fedezni kell az egyéb befektetésein keletkezett veszteséget. S mivel a hajók piaca is a lassulás jeleit mutatja, így a közvetítők is csupán egyre alacsonyabb áron képesek eladni a vízi járműveket.

Aki kellő likviditással rendelkezik, az akár még kellemes üzlethez is hozzájuthat, így például az Alibella elnevezésű, helikopter fogadására is alkalmas hajója most csupán 24,5 millió euróért (6,5 milliárd forintért) eladó, ez 9,5 millió eurós (2,5 milliárd forintot) diszkontot jelent (persze csak akkor, ha valaki 1 hónapon belül tud készpénzzel fizetni).

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07