Betéti kamatot emelt az Erste Bank

Pénzcentrum
2008. november 4. 15:26

A jegybanki alapkamat változását követve módosította betéti termékeinek kamatfeltételeit 2008. november 3-tól az Erste Bank Hungary Nyrt. A pénzintézet döntése értelmében standard betétek után 3, 6 és 12 hónapos futamidő esetén összegsávtól függetlenül, 30 millió forintig 10 százalékos (EBKM: 10,14 százalék) kamatot fizetnek. Az akciós betétek közül a friss forrásra szóló három hónapos futamidejű, ismétlődő és tőkésedő KamatBiztos Betét kamata 13,5 százalékra (EBKM: 14,41 százalék), a Nagy Dobás Betét kamatai pedig feltételektől függően 11 vagy 11,5 százalékra (EBKM: 11,47-12,00 százalék) emelkedtek.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja elmondta: a Magyar Nemzeti Bank október 22-i váratlan, 3 százalékos kamatemelése szükségessé tette, hogy módosítsák a betéti kamatok feltételeit. Az Erste Bank számára kiemelten fontos, hogy megőrizze előnyét a lakossági forrásokért folytatott banki versenyben, ezért néhány terméküknél kifejezetten vonzó kamatszintet állapítottak meg.

Az igazgatósági tag ezek közül kiemelte az október 13-án bevezetett Erste KamatBiztos Betétet, amely egy három hónapos futamidejű, ismétlődő és tőkésedő betét, és a bankon kívülről érkező friss források fogadására szolgál. A betét megemelt éves kamata az első kamatperiódusban 13,5 százalék (EBKM: 14,41 százalék). Ennél a terméknél feltétel, hogy az elhelyezni kívánt összeg teljes egészében Erste Bankon kívüli forrásból származzon, azaz 2008. augusztus 31. előtt nem volt sem az Erste Bank Hungary Nyrt., sem az Erste Befektetési Zrt. kezelésében, sem látra szóló számlán, sem lekötésben, sem befektetésekben. A minimálisan elhelyezhető összeg 100 ezer forint, a felső határ pedig 25 millió forint.

További fontos változás, hogy a standard betétlekötéseknél 3, 6, és 12 hónapos futamidő esetén összegsávtól függetlenül egységesen 10 százalékos (EBKM: 10,14 százalék) kamatot határoztak meg. Emellett a bankon kívüli friss forrásra vonatkozó előírást a pénzintézet egységesen 2008. augusztus 31-i dátumtól kezdődően vizsgálja.

Sztanó Imre hozzátette: 11,5 százalékos kamat (EBKM: 12,12 százalék) érhető el friss forrás nélkül a négy hónapos futamidejű Erste BetétMester megtakarítást választó ügyfeleknek, ha teljesítik a hitelkártya használati és csoportos beszedési megbízás feltételeit.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 31. 20:54
A női újságírók helyzetéről szóló sorozatunkban ezúttal Gasparik Lilla Katus Eszterrel, az Átlátszó...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?