Válságálló befektetés? Mi lesz a műtárgyakkal?

Pénzcentrum
2008. október 13. 09:15

Akaratlanul is felvetődik a kérdés, hogy vajon akad-e olyan befektetési forma, amelyre nem gyakorol hatást a pénzpiaci válság. Vajon a műtárgypiac ilyen, s hogyan vélekednek a piaci szereplők?

Törő István, a Virág Judit Galéria társtulajdonosa szerint annak ellenére, hogy a Sotheby's részvényei már estek a hírek hatására, a klasszikus műkereskedelem nem a tőzsde szabályai szerint működik. A hazai vásárlók többsége még mindig inkább trezorálási szempontok miatt vesz műtárgyat, így még jót is tehet a válsághangulat - írja a Napi Gazdaság.

Az is igaz, hogy aki épp vesztett a tőzsdén, az egyáltalán nem biztos, hogy most szívesen ad ki pénzt bármire is, azonban mindenképpen számítanak azokra, akik bankokból vagy befektetési alapokból vették ki, vagy szándékoznak kivenni a pénzüket.

Törő szerint igaz ugyan, hogy rövid távon nem elég likvid befektetési a műtárgy, azonban közép- és hosszútávon igen, s nagy előnye a biztonság. A műkincs-kereskedelem nálunk már 20 éve kiegyensúlyozottan emelkedik, a külföldi vevők most is már mind bejelentkeztek, körükben sem érzékelhető semmilyen pánik.

Kieselbach Tamás már óvatosabb, lehet, hogy a válság felerősíti az érdeklődést, ezt azonban még nem lehet megállapítani.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?