8%-os kamatot kínál a lekötetlen betétekre az AXA!

Pénzcentrum
2008. október 7. 11:06

Az AXA csoport Magyarország hitelintézete 8 százalékos betéti kamatot kínál magán személyek részére a lejárat nélküli, KamatHozó bankszámlán elhelyezett lekötetlen megtakarításokra. A kiugróan magas látra szóló bankszámlakamat a félmillió forintot meghaladó betétek teljes összegére vonatkozik, míg az ötszázezer forint alatti betétekre 5 százalékos kamatot nyújt a bank.

A nem akciós jellegű ajánlat a bank hosszú távú termékpolitikájának része. A KamatHozó bankszámla emellett ingyenesen biztosítja az ügyfelek számára a számlavezetést és az átutalásokat.

A piacon a lekötés nélküli betétekre kínált, átlagosan 0,5 - 1% százalékos kamatokhoz képest a KamatHozó jelenleg 8 százalékos látra szóló kamatszintje egyedülálló megtakarítási konstrukció, amely a hosszú távú befektetések magas hozamát ötvözi a betéti megtakarítások kiszámíthatóságával és könnyű hozzáférhetőségével.

A számlán gyarapodó megtakarítások után fizetendő kamatot a hitelintézet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) irányadó - jelenleg 8,5 százalékos - alapkamatához viszonyítja úgy, hogy a félmillió forint feletti betétekre a mindenkori MNB-alapkamatnál mindössze fél százalékkal alacsonyabb kamatot fizet, amelynek elszámolására havonta kerül sor.

A magas látra szóló kamatokat az teszi lehetővé, hogy az AXA csoport Magyarország hitelintézete fiókhálózat nélküli direktbankként működik, amelyre alacsony működési költségszint és karcsú, költséghatékony szervezeti felépítés jellemző. A bank telefonon, interneten és postai úton, valamint az országszerte 22 helyszínen elérhető ELLA értékesítési pontokon keresztül szolgálja ki ügyfeleit.

Stratégiájában kiemelt helyen szerepel az elsősorban magánszemélyek számára kínált jelzáloghitelezés és a szintén közkedvelt bankszámla-vezetés, amelyet a direktbankokra jellemző módon ingyenesen vehetnek igénybe az ügyfelek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"A lekötés nélküli megtakarításokra a jelenleg elérhető legmagasabb kamatot biztosító KamatHozó bankszámla bevezetésével az AXA első bizonyítékát adta annak, hogy komolyan gondolja új, "Másképp, mint mások" jelmondatát." - mondta el Füzes Sándor, a hitelintézet vezérigazgatója.

Az AXA csoport Magyarország hitelintézete 2008 első félévét 189,9 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta. Az 2008 első félévében a bank hitelállománya meghaladta a 177,5 milliárd forintot, a kamat- és kamat jellegű bevételek elérték a 7,5 milliárd forintos szintet. 2008. június 30-án a bank adózás előtti eredménye 1.5 milliárd forint volt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 19. 16:52
Képbe szeretnéd hozni magad az új hét indulására? Vasárnap délutánra készültünk egy csokorra a  hét...
Buxelliott  |  2024. május 19. 16:40
A múlt héten az előrejelzésnek megfelelően megérkezett a várt esés, mely nagyságrendben már elérte a...
MEDIA1  |  2024. május 19. 10:05
A nemrégiben leállt online cégbetekintő platform mostantól új helyen érhető el, de már e-szignó is k...
Holdblog  |  2024. május 19. 09:20
Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fej...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm