3 °C Budapest

8%-os kamatot kínál a lekötetlen betétekre az AXA!

Pénzcentrum
2008. október 7. 11:06

Az AXA csoport Magyarország hitelintézete 8 százalékos betéti kamatot kínál magán személyek részére a lejárat nélküli, KamatHozó bankszámlán elhelyezett lekötetlen megtakarításokra. A kiugróan magas látra szóló bankszámlakamat a félmillió forintot meghaladó betétek teljes összegére vonatkozik, míg az ötszázezer forint alatti betétekre 5 százalékos kamatot nyújt a bank.

A nem akciós jellegű ajánlat a bank hosszú távú termékpolitikájának része. A KamatHozó bankszámla emellett ingyenesen biztosítja az ügyfelek számára a számlavezetést és az átutalásokat.

A piacon a lekötés nélküli betétekre kínált, átlagosan 0,5 - 1% százalékos kamatokhoz képest a KamatHozó jelenleg 8 százalékos látra szóló kamatszintje egyedülálló megtakarítási konstrukció, amely a hosszú távú befektetések magas hozamát ötvözi a betéti megtakarítások kiszámíthatóságával és könnyű hozzáférhetőségével.

A számlán gyarapodó megtakarítások után fizetendő kamatot a hitelintézet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) irányadó - jelenleg 8,5 százalékos - alapkamatához viszonyítja úgy, hogy a félmillió forint feletti betétekre a mindenkori MNB-alapkamatnál mindössze fél százalékkal alacsonyabb kamatot fizet, amelynek elszámolására havonta kerül sor.

A magas látra szóló kamatokat az teszi lehetővé, hogy az AXA csoport Magyarország hitelintézete fiókhálózat nélküli direktbankként működik, amelyre alacsony működési költségszint és karcsú, költséghatékony szervezeti felépítés jellemző. A bank telefonon, interneten és postai úton, valamint az országszerte 22 helyszínen elérhető ELLA értékesítési pontokon keresztül szolgálja ki ügyfeleit.

Stratégiájában kiemelt helyen szerepel az elsősorban magánszemélyek számára kínált jelzáloghitelezés és a szintén közkedvelt bankszámla-vezetés, amelyet a direktbankokra jellemző módon ingyenesen vehetnek igénybe az ügyfelek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A lekötés nélküli megtakarításokra a jelenleg elérhető legmagasabb kamatot biztosító KamatHozó bankszámla bevezetésével az AXA első bizonyítékát adta annak, hogy komolyan gondolja új, "Másképp, mint mások" jelmondatát." - mondta el Füzes Sándor, a hitelintézet vezérigazgatója.

Az AXA csoport Magyarország hitelintézete 2008 első félévét 189,9 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta. Az 2008 első félévében a bank hitelállománya meghaladta a 177,5 milliárd forintot, a kamat- és kamat jellegű bevételek elérték a 7,5 milliárd forintos szintet. 2008. június 30-án a bank adózás előtti eredménye 1.5 milliárd forint volt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 29. 21:48
Idén is átadták a Televíziós Újságírók Díját. Az elismeréseket nem sokkal cikkünk élesítése előtt, s...
Bankmonitor  |  2023. március 29. 14:25
Megtakarítási szakértőnk most bemutatja, milyen tényezők okozzák a pénzügyi döntéseink halogatását,...
Holdblog  |  2023. március 29. 13:05
Biztosítás. Évtizedekkel korábban, ha gyermeki énem meghallotta ezt a szót, bizony komoly fejtörést...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57