16 °C Budapest

Folytatódik az OTP Bank megtakarítás-ösztönző programja

Pénzcentrum
2008. július 11. 16:08

Rövidebb és hosszabb időtávokon is attraktív hozamok realizálhatók a legnagyobb magyarországi hitelintézet Nyári Megtakarítási Programja keretében.

A 3 hónapos akciós lekötött betétekben július 14-étől a magánszemélyek megemelt kamatok mellett helyezhetik el szabad pénzeszközeiket. A megtakarításukat növelők kiemelkedő hozamot érhetnek el, de azoknak is ajánl akciós kamatot a bank, akik meglévő megtakarításaikon kívánnak magasabb hozamot realizálni.

A lakossági ügyfelek, akik július 10-i megtakarítási állományukat minimum 100.000 forinttal növelik, kiemelten magas hozamot érhetnek el. A számukra ajánlott Szorgos Extra elnevezésű 3 hónapos betétlekötési akcióban elérhető legmagasabb betéti kamat - 5.000.000 Ft, vagy azt meghaladó megtakarítási állomány elhelyezésével - évi fix 8,75% az új forrásokra. A minimálisan leköthető betétösszeg 100.000 Ft. A Szorgos Extra akciós lekötéssel rendelkezők a már meglévő megtakarításaikat is magasabb, évi 8%-os fix kamaton helyezhetik el 3 hónapra a Szorgos Plusz betét igénybe vételével - amennyiben július 10-i megtakarítási állományuk nem csökkent és 5.000.000. forint vagy e fölött kötnek le a betétben.

A hitelintézet azonban azon ügyfelek számára is kínál vonzó lehetőséget, akik nem tudják növelni megtakarításukat: a Szorgos betéttel 3 hónapos lekötésnél az elérhető legmagasabb kamat évi fix 7,5% - 5.000.000 forint vagy e fölötti összeg esetén. A minimálisan leköthető betétösszeg 50.000 Ft, Diák és Junior számla esetében 5.000 Ft.
A különböző akciós betétlekötési lehetőségek az OTPdirekt telefonos ügyintéző szolgáltatáson keresztül vagy az OTP bankfiókban indíthatók.

Az internetes bankolást előnyben részesítő ügyfelek július 14-étől a 3 hónapos Net akciós betét keretében összeghatártól függetlenül fix évi 7%-os kamathoz juthatnak minimum 200.000 forint betétösszeg lekötése esetén.

Azok, akik az OTP Bank által kezelt Mobil betétszámlájukon legalább 200.000 Ft értékű betétet helyeznek el három hónapos lekötésre, évi 7%-os kamatban részesülnek.

Az OTP Bank a Nyári Megtakarítási Program keretében OTP Nyári Hozamduó Megtakarítási Csomag néven komplex megtakarítási terméket is ajánl július 14-étől, amely biztonságos befektetést nyújt és egyben magas hozam elérésének lehetőségét kínálja.

A befektetett pénz maximum fele az OTP Nyári Hozamduó Megtakarítási Csomag akciós betétjében helyezhető el, amelynek kamata a 2 hónapos futamidőre összeghatártól függetlenül évi 13%. Az ajánlat másik elemét képező befektetési alap hozama az alapban lévő befektetési eszközök hozamától függően változó lehet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az OTP Nyári Hozamduó Megtakarítási Csomag megvásárlásával a befektetés másik része az OTP Globál Trend tőkevédett és/vagy az OTP Globál Trend Fix hozamvédett zártvégű származtatott alapba kerül. Az OTP Globál Trend Fix alap a teljes, 3,25 éves futamidőre vonatkozóan védelmet nyújt a befektetett tőkére, és a futamidő első 12 hónapja után fix 10% hozamot fizet a befektetések teljesítményétől függetlenül, ezt követően pedig további 20-20% hozam elérésére van lehetőség a futamidő 24. hónapja után és lejáratkor. (EHM: 2,98%) Az OTP Globál Trend alap 2 éves futamidejű, tőkevédett befektetési alap, amellyel maximum 30% - éves szinten maximum 15% - hozamot lehet elérni. (EHM: 0,00%)
Az OTP Globál Trend és az OTP Globál Trend Fix alapok jegyzési időszaka: 2008. július 14-től augusztus 19-ig, valamint 2008. augusztus 25-től szeptember 30-ig tart.

A betétlekötés feltétele az OTP Globál Trend és/vagy OTP Globál Trend Fix alapokban legalább 150000 forint névértékű befektetési jegy jegyzése, valamint az OTP Banknál elhelyezett megtakarításoknak a refencia dátumhoz képest mért legalább 150 000 forinttal történő növelése. Az akciós betétben a növekmény összeg köthető le. A betétlekötés összege nem haladhatja meg a jegyzett befektetési jegyek össznévértékét. Mindehhez az ügyfél valamennyi forint számlakonstrukciójához tartozó lekötött betéteiben és az elektronikus, illetve lakossági megtakarítási számláin július 10. és a lekötés értéknapja közötti időszakban bekövetkezett állományváltozását, valamint az értékpapírszámlákon július 10. és a lekötés értéknapja közötti időszakban végrehajtott, forintban denominált értékpapír-forgalom árfolyamértéken számított egyenlegének összesített értékét kell figyelembe venni.

A devizában takarékoskodók számára az OTP Bank június 30-ától a lakossági devizaszámla konstrukcióhoz kapcsolódóan indított 6 hónapos futamidejű betétlekötési akciókat. Azon ügyfelek, akik június 26-i deviza megtakarítási állományukat minimum 500 EUR-val vagy 600 USD-vel növelik, kiemelten magas hozamot érhetnek el. A számukra ajánlott 6 hónapos betétlekötési akcióban összeghatártól függetlenül EUR esetében évi fix 4,5%-ot, USD esetében 2,5%-os betéti kamatot kínál a bank. A fenti akciós lekötéssel rendelkezők, amennyiben június 26-i megtakarítási állományuk nem csökkent, a már meglévő megtakarításaikat is magasabb, EUR esetében 4,2%-os, USD esetében 2%-os évi fix kamaton köthetik le 6 hónapra.

Az OTP Bank a fentiek mellett ajánlja ügyfelei figyelmébe különböző futamidejű, fix kamatozású OTP Jelzálogleveleket és Kötvényeket, melyek az OTP Nyári Megtakarítási Program alatt több alkalommal, 2 hetes időszakokban jegyezhetők az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban. 2008. július 14-től július 25-ig jegyezhető az 1 éves futamidejű OTP 2009/I_003 saját kötvény, melynek kamata évi 8,7% (EHM:8,84%) A további jegyzési időszakokról az OTP Bank fiókjaiban, valamint a www. otpbank.hu honlapon tájékozódhat.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 28. 11:35
A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a...
Bankmonitor  |  2024. április 28. 10:18
A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb á...
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm