24 °C Budapest

Indul az MKB Pagoda sorozat negyedik része

Pénzcentrum
2008. július 7. 11:00

Mától jegyezhető az MKB Pagoda IV. Tőkevédett Származtatott Befektetési Alap, amely a sorozat három korábbi tagjához (Pagoda I-III.) hasonlóan három ázsiai ország dinamikusan fejlődő részvénypiacainak teljesítményéből kínál részesedést a befektetők számára. A 3 éves futamidejű alapot az ügyfelek mától augusztus 15-ig jegyezhetik az MKB Bank országos fiókhálózatában. A befektetési jegyek névértéke egyenként 10 000 forint, amelyekre a jegyzési időszak alatt 10 százalékos diszkontot alkalmaz az Alapkezelő.

Az MKB Befektetési Alapkezelő az ázsiai piacokra koncentráló alapcsaládja újabb tagjaként bocsátja jegyzésre az MKB Pagoda IV. Tőkevédett Származtatott Befektetési Alapot. Az MKB Pagoda IV. a befektetett tőkére védelmet biztosít, futamideje 3 év, a nyilvántartásba vételtől 2011. augusztus 22-ig tart. Az Alap 10 000 forintos névértékű befektetési jegyenként jegyezhető, a minimálisan befektethető összeg 100 000 forint. Az Alapkezelő a 6 hetes jegyzési periódus alatt 10 százalékos diszkontot alkalmaz.

Az MKB Pagoda IV. nem garantál minimális hozamot, a lejáratkori hozamot az opciós konstrukcióban szereplő három részvénypiac teljesítménye határozza meg a maghatározott súlyok figyelembe vételével. A tőkevédelem miatt a befektetők biztonságban tudhatják befektetett pénzüket, a negatív hozam lehetősége kizárt, lejáratkor a befektetett tőkéhez mindenképpen hozzájutnak.

Az opciós konstrukció a következő elemekből tevődik össze:

  • 50% - kínai részvénypiac: az FTSE/Xinhua China 25 index reprezentálja a kínai részvénypiacot. Az index a 25 legnagyobb kínai vállalat részvényeit tartalmazza, amelyeket a New York-i tőzsdén forgalmaznak.
  • 25% - japán részvénypiac: a Tokiói Részvénytőzsde Nikkei 225 indexe. Az indexben 225 vezető japán vállalat papírjai szerepelnek.
  • 25% - hongkongi részvénypiac: a Hang Seng Index a hongkongi tőzsde 33 legnagyobb vállalatának részvényeit tartalmazza

A befektetők a lehetséges hozamból a részesedési rátának megfelelően részesednek, amelynek mértékét a jegyzési időszak lezárása után határozza meg az Alapkezelő. Mértéke 50-200 százalék között várható.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az MKB Pagoda IV. Alap mindazoknak vonzó befektetési lehetőséget jelent, akik számára fontos a befektetett tőke védelme, ugyanakkor vállalható kockázat mellett szeretnének magasabb és attraktívabb - a részvénypiacok növekedése által biztosított - hozamot elérni, melyhez 3-5 éves időtávon a jelenlegi piaci környezet kedvező beszállási pontot biztosíthat. Az alapot ajánljuk NYESZ-R számlával rendelkező ügyfeleknek a középtávú futamidő, valamint az igénybe vehető adókedvezmények miatt. Ajánlott továbbá mindazon ügyfeleknek, akik előnyben részesítik az átlátható befektetéseket és készek 3 éves időtávban befektetni. Az alap szintén ideális lehet portfolió-diverzifikálás céljából azoknak, akiknek még nincs részvénypiaci befektetésük, továbbá olyan befektetőknek is, akik már rendelkeznek részvény típusú eszközökkel.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 4. 21:24
A Media1 néhány nappal elsőként mutatta be, hogy milyen jogsértő módszerrel kampányolt több napon át...
Buxelliott  |  2024. május 4. 09:56
Az OTP elemzésben látható bullish kép a magyar tőzsdeindex képében is megmutatkozik, nyilvánvalóan n...
Bankmonitor  |  2024. május 3. 14:26
Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár elmondása szerint a 2019-ben Babaváró hitelt igényelt...
Kiszámoló  |  2024. május 3. 14:07
Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóz...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 5. vasárnap
Györgyi
18. hét
Május 5.
Anyák napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 4. 19:21
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem