A legígéretesebb trendek a Pioneer új alapjában

Pénzcentrum
2008. június 9. 10:40

A megváltozott nemzetközi piaci, gazdasági környezetben egyértelműen kirajzolódó trendek határozzák meg az előttünk álló évek folyamatait. A mezőgazdasági termékek szárnyalásából, a globális infrastruktúra-szektor előtt álló lehetőségekből, a klímaváltozással kapcsolatos befektetésekből és a dél-kelet ázsiai fejlődés második hullámából profitálhat a Pioneer Alapkezelő új alapja, a Pioneer Világtrend.

Érdemes olyan alapot indítani, aminek segítségével nem fontos most eldönteni, hogy melyik fontos terület lesz az igazán nyerő az előttünk álló években, hanem ezeknek kombinációjával tud optimális befektetést nyújtani - mutatott rá Vízkeleti Sándor az új Pioneer alap indítása mögötti motivációt.

A tőkevédelemmel ellátott Pioneer Világtrend portfóliójában három befektetési "sztori" kapott helyet, a világszintű szerkezetváltozásból profitáló területek - globális infrastruktúra és a mezőgazdasági termények -, a dél-kelet ázsiai "kistigrisek" és a klímaváltozással kapcsolatos befektetések. Mindhárom terület komoly fejlődés elé néz az előttünk álló években is - mutatott rá Forián Szabó Gergely, az alapkezelő befektetési igazgatója.

A dél-kelet ázsiai régió fejlődése a második hullámához érkezett, amelynek éllovasa Thaiföld, Malajzia, Indonézia és a Fülöp-szigetek lehetnek, azaz az úgynevezett ASEAN (Dél-Kelet Ázsiai Nemzetek Szövetsége) térség vezető országai, amelyek gazdasági fejlődése egyre inkább függetlenné teszi az amerikai gazdaság teljesítményétől a térség konjunktúráját, és a világ egyik legfontosabb technológiai központjává teheti régiót.

Az elmúlt hónapokban a mezőgazdasági termények árfolyamának emelkedése és az élelmiszerszektor növekedési sztorija kicsit ugyan elhomályosította, de nem szabad megfeledkeznünk a globális infrastrukturális beruházások jelentette befektetési lehetőségről - emelte ki Forián Szabó. Az infrastruktúrával foglalkozó vállalatok között szép számmal találhatunk kiegyensúlyozott, egyenletes cash-flowt nyújtó társaságokat, miközben a feltörekvő piacok hatalmas infrastruktúraigénye globális szinten is jelentős húzóerőt jelent az ágazat számára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mostanában a legnagyobb figyelem a mezőgazdasági alaptermékek, termények piacát övezi, a sztorit ugyan szinte mindenki ismeri, de a növekedési potenciál ezzel együtt kétségtelen - tette hozzá a szakember. Hasonlóképpen nem lehet figyelmen kívül hagyni a klímaváltozással, illetve a környezetkárosítás megelőzésével, mérséklésével kapcsolatos tevékenységet végző vállalatokban rejlő lehetőséget.

A hároméves futamidejű alap a Pioneer alapkezelő által meghonosított "legjobb útvonal" módszer szerint nyújt hozamot. A konstrukció lényege, hogy az említett befektetési területekből az alapkezelő három "képzeletbeli" portfóliót alkot, amelyeknek negyedéves, indulástól számított hozamai közül minden negyedév végén rögzített legjobb hozam átlagolásával számítja az alap lejáratkori hozamát. A nyíltvégű alap június 9 és július 11. között diszkontárfolyamon jegyezhető, a futamidő alatt az alapot havi likviditással forgalmazzák.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. május 19. 16:52
Képbe szeretnéd hozni magad az új hét indulására? Vasárnap délutánra készültünk egy csokorra a  hét...
Buxelliott  |  2024. május 19. 16:40
A múlt héten az előrejelzésnek megfelelően megérkezett a várt esés, mely nagyságrendben már elérte a...
MEDIA1  |  2024. május 19. 10:05
A nemrégiben leállt online cégbetekintő platform mostantól új helyen érhető el, de már e-szignó is k...
Holdblog  |  2024. május 19. 09:20
Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fej...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm