Az UniCredit Bank bevezette a SEPA átutalást

Pénzcentrum
2008. május 5. 14:26

A mai naptól kezdve az UniCredit Bank ügyfelei átutalást is indíthatnak az egységes pán-európai fizetési és elszámolási SEPA rendszerben. Az új fizetési mód célja az, hogy egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá válhassanak az Európán belüli euróátutalások.

Az UniCredit Csoport rögtön az indulásakor, ez év elején csatlakozott az egységes európai pénzforgalmi övezethez (Single European Payment Area - SEPA), amelyben az Európai Unió országai, valamint Izland, Lichtenstein, Norvégia és Svájc vesz részt. A SEPA bevezetése előtt a pénzforgalmi szolgáltatások az eurózónán belül is változatos képet mutattak: az egyes tagállamok átutalási módjai, a használt szabványok és a szolgáltatások árai jelentősen eltértek egymástól. A SEPA bevezetése lehetőséget ad arra, hogy a térség bankjai - most egyelőre az átutalások szempontjából - az uniót egyetlen pénzforgalmi egységként kezeljék, így a tagállamokon belüli és a tagállamok közötti euróforgalomban ne legyen különbség.

− A változás nemcsak az eurót nemzeti valutaként használó országokat érinti, hiszen az UniCredit új szolgáltatásával valamennyi ügyfelünk számára nyitva áll a lehetőség, hogy mind belföldi, mind a határokon átnyúló euróátutalásaikat az új, egységes, előnyösebb fizetési módon bonyolítsák le - mondta dr. Tamás Gábor, az UniCredit Bank ügyvezető igazgatója.

A SEPA-átutalás esetén a tranzakcióknak a zónán belül egységes teljesítési feltételei vannak. A teljes összeget jóváírják a kedvezményezett számláján, vagyis a jóváírt összeg nem csökken a közvetítő banki költségek miatt. Az utalások adatai is egységesek: a számlaszám és a lokális banki azonosítók helyett a globálisan ellenőrizhető IBAN-számot és BIC/SWIFT-kódot használják. Ezentúl a SEPA-átutalások maximális átfutási ideje is szabályozott.

− Az UniCredit Bank vállalati ügyfelei számára különösen fontos, hogy az egységesített teljesítési rendnek köszönhetően növelhetik pénzforgalmi hatékonyságukat. Mivel az egyik legnagyobb európai bankcsoport vagyunk, 23 országban helyi bankokkal, különösen fontos a számunkra, hogy az elsők között vezessük be az egységes SEPA-átutalások magasabb színvonalú szolgáltatását. - mondja dr. Tamás Gábor. − Vállalati ügyfeleinknek könnyebbé válik a likviditástervezés, mivel a fizetéseket pontosabban tervezhetik, és a jövőben nincs szükség a belföldi és a határon túli eurófizetések megkülönböztetésére. Ezért az ügyfeleink akár mindössze egyetlen bankszámla használatával az euróövezet bármely pontján egyszerűen indíthatnak átutalásokat. Az UniCredit vállalati üzletágának tanácsadói folyamatosan segítik ügyfeleiket a SEPA-ra való átállásban. A SEPA-átutalások díja megegyezik a devizaátutalásokra vonatkozó általános díjszabásokkal, illetve bankunk a SEPA-átutalásokra is biztosítja kedvezményes euróátutalási díjait vállalati ügyfelei részére.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bank az egységes övezetre vonatkozó új, hatékony fizetési mód mellett továbbra is biztosítja ügyfeleinek a már megszokott, kedvező szolgáltatásait. A FlashPayment szolgáltatás keretében a kedvezményezett számláján továbbra is már a megbízást követő napon garantáltan megtörténik a jóváírás. Ez a szolgáltatás Európában egyedülálló, mivel a fizetési megbízások egy napon belüli jóváírását még a SEPA-övezetben is csak 2012-től tervezik bevezetni. Addig a SEPA-országok bankjai a fizetési megbízásokat továbbra is három munkanapon belül teljesítik. Az EU-átutalással a bank ügyfelei továbbra is kedvezményes díjszabással bonyolíthatják le elektronikus csatornán indított, kimenő euró-átutalásaikat az Európai Unió országain belül (beleértve a SEPA-utalásokat is).

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 10. 17:17
Az ATV és az M1 Híradó nevében elkészült fiktív riportokban népszersítenek szélhámosok egy szerencse...
Holdblog  |  2022. augusztus 10. 14:34
Milyen a kínaiak élete? Esznek és dolgoznak. Ezt már oly sokan kérdezték tlem, és én mindig ezt vála...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 9. 23:20
Most nem céget elemzek, hanem elmondom, engem hogyan érint az, hogy az Erste benyeli a Random Capita...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?