Folytatódik az OTP Bank megtakarítás-ösztönző programja

Pénzcentrum
2008. március 4. 08:40

Országos szinten a háztartások megtakarításai dinamikusan bővültek az elmúlt évben: a 2007. december 31-i 5.172 milliárdos állomány több mint 6%-kal haladja meg az egy évvel korábbit, míg 2006-ban mintegy 4%-os volt a növekedés - mondta Illés Zoltán, az OTP Bank ügyvezető igazgatója. A lakossági betétállomány alakulását vizsgálva a legnagyobb hazai hitelintézetnél 2007-ben a negyedik negyedévben indult el erőteljes növekedés az első háromnegyed évben megfigyelhető stagnálás után. Ebben az ügyfélszegmensben a jó teljesítménynek köszönhetően az OTP Csoport piaci részesedése 31,3%-on stabilizálódott. A lakossági forrásgyűjtés erősödő szerepét mutatja, hogy a bank közelmúltban lezárult Téli Megtakarítási Programja keretében a lakossági betétekbe csaknem 84 milliárd forintot helyeztek el a befektetők. A folyamat sikerére alapozva újabb megtakarítás-ösztönző programot indított az OTP Bank a tavaszi hónapokra - mondta Illés Zoltán.

Az OTP Bank Olimpia Megtakarítási Programjának keretében több akciós megtakarítási lehetőséget kínál ügyfelei számára. A hitelintézetnél március 3-ától megvásárolható a 2 hónapos, fix 12%-os kamatozású akciós betétet és tőkevédett befektetési alapot is tartalmazó HozamDuó Olimpia I. Megtakarítási Csomag. Az akcióban azok vehetnek részt, akik legalább 150.000 forint névértékben jegyeznek a kijelölt befektetési alap jegyeiből és a február 18-i megtakarítási állományukat legalább 150.000 forinttal növelik.

Az Olimpiai Megtakarítási Programon belül elsőként - február 21-ével - a lakossági deviza- és forintszámlákhoz kapcsolódó akciós lekötések és a Mobil betét akció indultak.

A lakossági forintszámlákhoz három típusú lekötési módozatot kínál a bank, egységes három hónapos futamidővel. A különböző betéti konstrukciókkal a megtakarításukat növelők kiemelkedő hozamot érhetnek el, de azoknak is ajánl akciós kamatot a bank, akik meglévő megtakarításaikon kívánnak magasabb hozamot realizálni.
A 3 hónapos betétlekötési akciót az veheti igénybe, aki február 18-i megtakarítási állományát minimum 100.000 forinttal növeli. A konstrukcióban elérhető legmagasabb betéti kamat évi fix 8%, 5.000.000 Ft, vagy azt meghaladó megtakarítási állomány elhelyezésével. A fenti akciós lekötéssel rendelkezők, amennyiben február 18-i megtakarítási állományuk nem csökkent, a már meglévő megtakarításaikat is magasabb, összeghatártól független 6,5%-os éves kamaton köthetik le 3 hónapra.

Azok számára, akik nem tudják növelni megtakarításukat három hónapos időben sávos kamatozású lekötést kínál a bank. A minimálisan leköthető betétösszeg 50.000 Ft, Junior számla esetében 10.000 Ft, míg Diákszámla esetében 3.000 Ft. A három hónapos futamidő három egy hónapos kamatperiódusból áll, a kamat az eltelt idő függvényében növekszik, így a futamidő végére elérheti a 8%-ot is.

Azok, akik az OTP Bank által kezelt Mobil betétszámlájukon minimum 200.000 Ft értékű betétet helyeznek el három hónapos lekötésre, évi fix 6,25%-os kedvezményes kamatban részesülnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 3 hónapos NET betétlekötési akció csak az internetes banki szolgáltatásokat használók számára elérhető vonzó megtakarítási lehetőség. Minimum 200.000 forint betétösszeg lekötése esetén, az éves kamat összeghatártól függetlenül fix 6,25%. .

Azoknak, akik február 21-május 30. között nyitnak devizaszámlát, a bank 3 hónapon keresztül elengedi a számlavezetési díjat.

Akik devizaszámlával rendelkeznek és február 18-i megtakarítási állományukat legalább 500 EUR-ral, vagy 600 USD-vel növelik, EUR és USD betétjük esetében kiemelten magas kamatot érhetnek el 6 hónapos lekötéssel. A fenti akciós lekötéssel rendelkezők, amennyiben megtakarítási állományuk nem csökkent, a már meglévő megtakarításaikat is magasabb, összeghatártól független betéti kamaton köthetik le 6 hónapra - tájékoztatott az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 1. 13:15
Somos Andrást, az ATV tizennégy év után, néhány hónapja távozó műsorvezetőjét hívta meg a Media1 e h...
Bankmonitor  |  2024. május 1. 11:51
Napvilágot láttak az új otthonfelújítási támogatás pályázati feltételei, amelyből számos olyan részl...
Holdblog  |  2024. május 1. 09:06
A HOLD Alapkezelő vezérigazgatója, Szabó Balázs vendégeskedett a ShiwaForce podcastjában, az Epic St...
Buxelliott  |  2024. április 30. 13:34
Elérte a várt célzónát az arany (link), majd a csatornatetőt, ahonnan lefordulás indult meg. Érkezik...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem