6 °C Budapest

Új ingatlanalap a Biggeorge's-NV Alapkezelőtől

Pénzcentrum
2007. december 13. 10:18

A Biggeorge's-NV 4. Ingatlanforgalmazó Befektetési Alap (Alap) nyilvános forgalomba hozatali eljárása 2007. december 7-én eredményesen lezárult, a PSZÁF az Alapot 2007. december 12-én nyilvántartásba vette, a befektetési jegyek forgalmazása 2007. december 14-én indul. Az Alap több szempontból is új színt hoz a hazai ingatlanforgalmazó alapok piacára, elsősorban intézményi és privátbanki befektetők számára jött létre, befektetési stratégiája szerint döntő részben fejlesztési területeket vásárol, s ezeken ingatlanfejlesztési projekteket készít elő. A tervek szerint az Alap ingatlankitettsége az indulást követően hamarosan elérheti a hosszú távon is kívánatosnak tartott 70-80%-os szintet. Mivel az ingatlanfejlesztés nagyobb értékteremtési potenciállal bír a kész ingatlanok tartásával szemben és a társaság ingatlanfejlesztési filozófiája is a hozzáadott értékteremtésre fókuszál, mindezek - az Alapkezelő várakozásai szerint -kiemelkedő hozam elérését teszik majd lehetővé.

A Biggeorge's-NV 4. Ingatlanforgalmazó Befektetési Alap (Alap) nyilvános forgalomba hozatali eljárása 2007. december 7-én eredményesen lezárult és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az Alapot 2007. december 12-én nyilvántartásba vette. A nyilvános, nyílt végű Alap minimum 1 milliárd, legfeljebb 20 milliárd forint névértékben értékesítésre meghirdetett befektetési jegyeiből már a rövid jegyzési periódus alatt is 5 milliárd forint értékben jegyeztek a befektetők. Az Alapkezelő tervei szerint az Alap folyamatos forgalmazása 2007. december 14-én indul. Az Alapkezelő várakozásai szerint az Alap a folyamatos forgalmazás megkezdését követően tovább növelheti majd vagyonát, mivel az Alapkezelő számára több hazai intézményi befektető is jelezte befektetési szándékát.

Az Alap több szempontból is új színt hoz a hazai ingatlanforgalmazó alapok piacára. Ez az első, kifejezetten intézményi és privátbanki befektetők számára létrehozott hazai ingatlanforgalmazó befektetési alap, melyet az Alap díjstruktúrája is jól tükröz. Az Alapkezelő az Alap indulását követően mindössze 0,5%-os éves fix alapkezelési díjat számít fel, ezt egészíti ki a célhozamot - melynek mértéke minimum az MNB alapkamat + 3 százalék - meghaladó teljesítmény esetén az Alapkezelőt megillető sikerdíj. Mivel a fix alapkezelési díj mértéke lényegesen elmarad a hazai versenytársak esetében szokásos szinttől, az Alapkezelő - a befektetőkkel érdekközösségben - egyértelműen az Alap minél jobb teljesítményében érdekelt.

Szintén újszerű az Alap befektetési politikája a hazai ingatlanforgalmazó alapok mezőnyében. Az Alap befektetési stratégiájának megfelelően döntő részben fejlesztési területeket vásárol és ezeken a területeken ingatlanfejlesztési projekteket készít elő, melyeket a kivitelezés megkezdését megelőzően értékesít (így nem vállalja fel a kivitelezéssel és bérbeadással járó kockázatokat). A megszerzett ingatlanok felértékelődéséhez a végfelhasználói igényekhez illeszkedő építési program kialakítása, a piaci szempontokat és a gazdaságosságot egyaránt figyelembe vevő tervezés, a különböző engedélyek megszerzése és a kivitelezés gondos előkészítése vezet. Mivel az ingatlanfejlesztés eredendően nagyobb értékteremtési tartalommal bír a kész ingatlanok tartásával szemben, ez, valamint a Biggeorge's-NV cégcsoport által követett minőségi ingatlanfejlesztési filozófia - az Alapkezelő várakozásai szerint - kiemelkedő hozam elérését teszi majd lehetővé. Az Alap az Alapkezelő tervei szerint hosszabb távon a hazai ingatlanforgalmazó alapok hozamát érdemben meghaladó teljesítményt lesz képes felmutatni. Az Alap befektetési tevékenységének szervezésében és bonyolításában az Alapkezelő nagy mértékben támaszkodik a Biggeorge's - NV ingatlanfejlesztésekben jártas, komoly referenciával rendelkező, immáron hatvanfős csapatára.

Az Alapkezelő különös hangsúlyt kíván helyezni arra, hogy az Alap ingatlankitettségét folyamatosan magas szinten tartsa és védekezzen a túlzott, a befektetési tevékenységgel nem követhető tőkebeáramlás nem kívánatos hatásai ellen. Ezt a célt szolgálja az Alap 20 milliárd forintban meghatározott kibocsátási maximuma és a forgalmazási jutalékok struktúrája egyaránt. Az Alapkezelő tervei szerint az Alap ingatlankitettsége az indulást követően hamarosan elérheti a hosszú távon is kívánatosnak tartott 70-80%-os szintet. Ezen célkitűzés teljesítése érdekében az Alapkezelő komoly előkészületeket tett az Alap befektetési portfoliójának biztosítása érdekében - az Alap jelenleg több, mint 7 milliárd forint értékű befektetési célpontot vizsgál és az első tranzakció lezárására akár már az idei évben sor kerülhet.

A határozatlan futamidejű alap befektetési jegyeit természetes és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli szervezetek egyaránt megvásárolhatják. A befektetési jegyek forgalmazója a CIB Bank Zrt. A jegyzési árfolyam a befektetési jegy névértékével megegyező nagyságú: 100 forint/jegy, a minimális jegyzési mennyiség 10.000 darab, így a minimális jegyzés értéke egymillió forint.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 26. 06:59
A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 s...
MEDIA1  |  2022. november 25. 18:21
A Pajzs egy fiktív közösségi oldal segítségével és játékkal segít abban, hogy hamarabb felismerjük a...
Bankmonitor  |  2022. november 25. 15:13
Ma már sok magyar számára nem újdonság, hogy mobilunkkal is fizethetünk az üzletekben, így váltva ki...
MNB Intézet  |  2022. november 25. 09:56
A technológiai optimizmus az az elképzelés, miszerint a tudomány és a technológia minden jelentős tá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?