13 °C Budapest

Új ingatlanalap a Biggeorge's-NV Alapkezelőtől

Pénzcentrum
2007. december 13. 10:18

A Biggeorge's-NV 4. Ingatlanforgalmazó Befektetési Alap (Alap) nyilvános forgalomba hozatali eljárása 2007. december 7-én eredményesen lezárult, a PSZÁF az Alapot 2007. december 12-én nyilvántartásba vette, a befektetési jegyek forgalmazása 2007. december 14-én indul. Az Alap több szempontból is új színt hoz a hazai ingatlanforgalmazó alapok piacára, elsősorban intézményi és privátbanki befektetők számára jött létre, befektetési stratégiája szerint döntő részben fejlesztési területeket vásárol, s ezeken ingatlanfejlesztési projekteket készít elő. A tervek szerint az Alap ingatlankitettsége az indulást követően hamarosan elérheti a hosszú távon is kívánatosnak tartott 70-80%-os szintet. Mivel az ingatlanfejlesztés nagyobb értékteremtési potenciállal bír a kész ingatlanok tartásával szemben és a társaság ingatlanfejlesztési filozófiája is a hozzáadott értékteremtésre fókuszál, mindezek - az Alapkezelő várakozásai szerint -kiemelkedő hozam elérését teszik majd lehetővé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Biggeorge's-NV 4. Ingatlanforgalmazó Befektetési Alap (Alap) nyilvános forgalomba hozatali eljárása 2007. december 7-én eredményesen lezárult és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az Alapot 2007. december 12-én nyilvántartásba vette. A nyilvános, nyílt végű Alap minimum 1 milliárd, legfeljebb 20 milliárd forint névértékben értékesítésre meghirdetett befektetési jegyeiből már a rövid jegyzési periódus alatt is 5 milliárd forint értékben jegyeztek a befektetők. Az Alapkezelő tervei szerint az Alap folyamatos forgalmazása 2007. december 14-én indul. Az Alapkezelő várakozásai szerint az Alap a folyamatos forgalmazás megkezdését követően tovább növelheti majd vagyonát, mivel az Alapkezelő számára több hazai intézményi befektető is jelezte befektetési szándékát.

Az Alap több szempontból is új színt hoz a hazai ingatlanforgalmazó alapok piacára. Ez az első, kifejezetten intézményi és privátbanki befektetők számára létrehozott hazai ingatlanforgalmazó befektetési alap, melyet az Alap díjstruktúrája is jól tükröz. Az Alapkezelő az Alap indulását követően mindössze 0,5%-os éves fix alapkezelési díjat számít fel, ezt egészíti ki a célhozamot - melynek mértéke minimum az MNB alapkamat + 3 százalék - meghaladó teljesítmény esetén az Alapkezelőt megillető sikerdíj. Mivel a fix alapkezelési díj mértéke lényegesen elmarad a hazai versenytársak esetében szokásos szinttől, az Alapkezelő - a befektetőkkel érdekközösségben - egyértelműen az Alap minél jobb teljesítményében érdekelt.

Szintén újszerű az Alap befektetési politikája a hazai ingatlanforgalmazó alapok mezőnyében. Az Alap befektetési stratégiájának megfelelően döntő részben fejlesztési területeket vásárol és ezeken a területeken ingatlanfejlesztési projekteket készít elő, melyeket a kivitelezés megkezdését megelőzően értékesít (így nem vállalja fel a kivitelezéssel és bérbeadással járó kockázatokat). A megszerzett ingatlanok felértékelődéséhez a végfelhasználói igényekhez illeszkedő építési program kialakítása, a piaci szempontokat és a gazdaságosságot egyaránt figyelembe vevő tervezés, a különböző engedélyek megszerzése és a kivitelezés gondos előkészítése vezet. Mivel az ingatlanfejlesztés eredendően nagyobb értékteremtési tartalommal bír a kész ingatlanok tartásával szemben, ez, valamint a Biggeorge's-NV cégcsoport által követett minőségi ingatlanfejlesztési filozófia - az Alapkezelő várakozásai szerint - kiemelkedő hozam elérését teszi majd lehetővé. Az Alap az Alapkezelő tervei szerint hosszabb távon a hazai ingatlanforgalmazó alapok hozamát érdemben meghaladó teljesítményt lesz képes felmutatni. Az Alap befektetési tevékenységének szervezésében és bonyolításában az Alapkezelő nagy mértékben támaszkodik a Biggeorge's - NV ingatlanfejlesztésekben jártas, komoly referenciával rendelkező, immáron hatvanfős csapatára.

Az Alapkezelő különös hangsúlyt kíván helyezni arra, hogy az Alap ingatlankitettségét folyamatosan magas szinten tartsa és védekezzen a túlzott, a befektetési tevékenységgel nem követhető tőkebeáramlás nem kívánatos hatásai ellen. Ezt a célt szolgálja az Alap 20 milliárd forintban meghatározott kibocsátási maximuma és a forgalmazási jutalékok struktúrája egyaránt. Az Alapkezelő tervei szerint az Alap ingatlankitettsége az indulást követően hamarosan elérheti a hosszú távon is kívánatosnak tartott 70-80%-os szintet. Ezen célkitűzés teljesítése érdekében az Alapkezelő komoly előkészületeket tett az Alap befektetési portfoliójának biztosítása érdekében - az Alap jelenleg több, mint 7 milliárd forint értékű befektetési célpontot vizsgál és az első tranzakció lezárására akár már az idei évben sor kerülhet.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A határozatlan futamidejű alap befektetési jegyeit természetes és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli szervezetek egyaránt megvásárolhatják. A befektetési jegyek forgalmazója a CIB Bank Zrt. A jegyzési árfolyam a befektetési jegy névértékével megegyező nagyságú: 100 forint/jegy, a minimális jegyzési mennyiség 10.000 darab, így a minimális jegyzés értéke egymillió forint.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?