6 °C Budapest

Év végi betéti akció az Erste Banknál

Pénzcentrum
2007. december 11. 10:04

Betéti akciókat indított az Erste Bank Hungary Nyrt. azon ügyfelek számára, akik a betétlekötés első időszakában aktívan használják bankszámlájukat vagy hitelkártyájukat. Az év végi akcióban a két hónapos ismétlődő, tőkésedő Erste Aktív Betét, valamint a fele részben három hónapos ismétlődő betétből és fele részben az Erste Ingatlan Alap befektetési jegyeiből álló Erste Duett és Erste Duett Extra Megtakarítás vesz részt. Az akció során terméktől függően az alapkamatnál több százalékkal magasabb, akár évi 11 százalék kamat is elérhető.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: az év végéig tartó akció során elsősorban azon ügyfeleiknek kedveznek, akik aktívan igénybe veszik a bank több szolgáltatását. Az elérhető kamatprémium mértéke ezért attól függ, hogy az ügyfél milyen gyakorisággal használja például hitelkártyáját, bankkártyáját, vagy azt a bankszámlát, amelyről a betétlekötés történt.

Az Erste Duett Extra Megtakarítás esetében - amely fele részben egy három hónapos ismétlődő lekötött betétből, fele részben az Erste Ingatlan Alap befektetési jegyeiből áll - például a betéti részre az évi 8 százalékos alapkamaton felül további 3 százalék kamatprémiumot biztosítanak, amennyiben az ügyfél a betétlekötés első időszakában legalább négy alkalommal használja hitelkártyáját, összesen minimum 50 ezer forint értékben. (A betéti részre vonatkozó EBKM az első 3 hónapban: 8,36-11,63 százalék). Ennek azonban az is feltétele, hogy az elhelyezni kívánt összeg legalább 10 százaléka Erste Bankon és Erste Befektetési Zrt.-n kívüli forrásból származzon és összege elérje az egymillió forintot.

Sztanó Imre hozzátette: az akció során az Erste Duett Extra Megtakarítást választó ügyfeleik most egyszerűsített hitelkártya igényléssel juthatnak hitelkártyához, újonnan igényelt hitelkártya esetén a főkártya és a társkártya első éves díját is elengedik. Amennyiben pedig a megtakarítás meghaladja a két millió forintot, az Erste Bank egy 200 ezer forintos hitelkerettel feltöltött hitelkártyát biztosít az ügyfél számára.

Az Erste Duett Megtakarítás szintén betét és ingatlanalap kombinációjából álló megtakarítási forma. Itt az elérhető éves kamat 10 százalék (EBKM: 10,53 százalék), amennyiben az elhelyezni kívánt megtakarítás (betét és ingatlan alap) teljes összege bankon kívüli forrásból származik és a megtakarítás összege eléri az egymillió forintot.

Az Erste Aktív Betét esetében - amely 2 hónapos ismétlődő, tőkésedő, forint lekötött betét - a futamidő első és második kamatperiódusában az elérhető kamat mértéke az alapkamatnál akár 4 százalékkal is magasabb lehet (EBKM: 9,48 százalék). Ehhez két feltételnek kell együttesen teljesülnie: egyrészt az ügyfél azon bankszámláján, amelyről a betét lekötése történt, legalább három különböző szolgáltató által benyújtott csoportos beszedési megbízás teljesült, másrészt a bankszámlán legalább 50 ezer forint értékű vásárlás történt bankkártyával. Ha a két feltétel közül csak az egyik teljesül, a kamatprémium mértéke évi 2 százalék az alapkamaton felül.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. november 26. 06:59
A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 s...
MEDIA1  |  2022. november 25. 18:21
A Pajzs egy fiktív közösségi oldal segítségével és játékkal segít abban, hogy hamarabb felismerjük a...
Bankmonitor  |  2022. november 25. 15:13
Ma már sok magyar számára nem újdonság, hogy mobilunkkal is fizethetünk az üzletekben, így váltva ki...
MNB Intézet  |  2022. november 25. 09:56
A technológiai optimizmus az az elképzelés, miszerint a tudomány és a technológia minden jelentős tá...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?