Tudj meg mindent a Technikai elemzésről EGYSZERÛEN!

Pénzcentrum
2007. november 26. 08:01

Hiánypótló kiadvány a portfolio.hu füzetek sorozat első kötete, a Technikai elemzés EGYSZERÛEN. Hiánypótló a tekintetben, hogy röviden, mindenki - még a kezdő befektetők számára is - érthetően rendszerezi és mutatja be a technikai elemzés eszköztárának legfontosabb elemeit. MEGRENDELÉS Kiadványunk célja, hogy olyan befektetésekhez segítsen hozzá, mely kedvező kockázat/hozam aránnyal kecsegtet. Ehhez számos gyakorlati példán keresztül valós grafikonok segítségével mutatjuk be a technikai elemzés leginkább használt eszközeit és technikáit. A technikai elemzés alapjainak megismerése nem csak a részvénypiaci befektetők számára ajánlott. Ezen ismeretek ugyanis minden olyan pénzügyi eszköz esetében hasznára lehetnek a befektetőknek, melyek megfelelő likviditással, piaci forgalommal rendelkeznek. A devizapiacok tipikus felhasználási területét jelentik a technikai elemzésnek, ahol talán a legjobban használhatóak az alábbiakban bemutatott eszközök. Az egyszerűség és érthetőség kedvéért számos alkalommal a pénzügyi instrumentumok helyett a részvénypiacra utalunk, de természetesen minden esetben más piacra is érvényes a mondanivalónk. A kiadványban a portfolio.hu Markers grafikon rajzolójának segítségével készítettük az illusztrációkat, minden esetben valós piaci folyamatokat mutatva be. MEGRENDELÉS Tartalomjegyzék Előszó 1. Technikai és fundamentális elemzés 2. Grafikon típusok: melyiket válasszuk? Egyszerű grafikon típusok A technikai elemzés számára legjobban használható grafikon típusok 3. Elméletek A Dow elmélet A Random Walk elmélet Elliott hullámelmélete 4. A technikai elemzés alapjai Támasz, ellenállás, kitörés és visszatesztelés Trendek és csatornák Fibonacci Gap és gap stratégiák 5. Indikátorok Indikátorok sávos kereskedés és trend esetén Mozgóátlagok Bollinger szalagok (Bollinger Bands) Indikátorok sávos kereskedés esetén RSI (relative strength index, relatív erősség index) Stochastic Indikátorok trend esetén MACD, MACD histogram OBV 6. Japán gyertya alakzatok MEGRENDELÉS ---------------------------- A Portfolio.hu füzetek sorozat második kötete szintén megrendelhető: A befektetési alapokról EGYSZERÛEN

Hiánypótló kiadvány a portfolio.hu füzetek sorozat első kötete, a Technikai elemzés EGYSZERűEN. Hiánypótló a tekintetben, hogy röviden, mindenki - még a kezdő befektetők számára is - érthetően rendszerezi és mutatja be a technikai elemzés eszköztárának legfontosabb elemeit.

MEGRENDELÉS

Kiadványunk célja, hogy olyan befektetésekhez segítsen hozzá, mely kedvező kockázat/hozam aránnyal kecsegtet. Ehhez számos gyakorlati példán keresztül valós grafikonok segítségével mutatjuk be a technikai elemzés leginkább használt eszközeit és technikáit.

A technikai elemzés alapjainak megismerése nem csak a részvénypiaci befektetők számára ajánlott. Ezen ismeretek ugyanis minden olyan pénzügyi eszköz esetében hasznára lehetnek a befektetőknek, melyek megfelelő likviditással, piaci forgalommal rendelkeznek. A devizapiacok tipikus felhasználási területét jelentik a technikai elemzésnek, ahol talán a legjobban használhatóak az alábbiakban bemutatott eszközök. Az egyszerűség és érthetőség kedvéért számos alkalommal a pénzügyi instrumentumok helyett a részvénypiacra utalunk, de természetesen minden esetben más piacra is érvényes a mondanivalónk.

A kiadványban a portfolio.hu Markers grafikon rajzolójának segítségével készítettük az illusztrációkat, minden esetben valós piaci folyamatokat mutatva be.

MEGRENDELÉS

Tartalomjegyzék

Előszó
1. Technikai és fundamentális elemzés
2. Grafikon típusok: melyiket válasszuk?
Egyszerű grafikon típusok
A technikai elemzés számára legjobban használható grafikon típusok
3. Elméletek
A Dow elmélet
A Random Walk elmélet
Elliott hullámelmélete
4. A technikai elemzés alapjai
Támasz, ellenállás, kitörés és visszatesztelés
Trendek és csatornák
Fibonacci
Gap és gap stratégiák
5. Indikátorok
Indikátorok sávos kereskedés és trend esetén
Mozgóátlagok
Bollinger szalagok (Bollinger Bands)
Indikátorok sávos kereskedés esetén
RSI (relative strength index, relatív erősség index)
Stochastic
Indikátorok trend esetén
MACD, MACD histogram
OBV
6. Japán gyertya alakzatok

MEGRENDELÉS

----------------------------

A Portfolio.hu füzetek sorozat második kötete szintén megrendelhető:

A befektetési alapokról EGYSZERűEN


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 29. 17:17
Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című széri...
Kiszámoló  |  2022. november 29. 15:02
Először a kormány meghirdetett egy ingyenes napelem-telepítési pályázatot az Unió pénzéből, amit jó...
Holdblog  |  2022. november 29. 13:10
Tudják-e HOLDBLOG olvasói, hogy a városi ember tovább él, mint a vidéki? Jómagam már negyven évvel e...
MNB Intézet  |  2022. november 29. 10:14
A tudomány kérdéseinek megválaszolására sok esetben statisztikai módszereket veszünk igénybe. A stat...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?