3 °C Budapest

Kiemelt lehetőség karácsonyra: Befutó Bekfetési Alapot indít az UniCredit Bank

Pénzcentrum
2007. november 20. 10:50

A karácsony előtti időszakról könnyedén azt feltételezhetnénk, hogy az csupán a költekezés ideje. Az UniCredit Bank által végzett számítások azonban arról tanúskodnak, hogy az elmúlt 17 évben a megtakarítások 41 százalékát az utolsó negyedévben helyezték el a magyarok - mondta el Tátrai Bernadett, az UniCredit Bank vezérigazgató-helyettese a bank ma tartott sajtótájékoztatóján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A statisztikákat az erős szezonalitást mutató biztosítási szegmenstől megtisztítva is arra az eredményre jutottak az elemzők, hogy általában a lakossági megtakarítások 36 százaléka összpontosul az év utolsó három hónapjára. 2006-ban a teljes megtakarítási növekmény 76 százaléka a negyedik negyedévben történt.

Az elmúlt 17 év teljes piaci adatainak fényében egyáltalán nem meglepő, hogy az akciós hiteltermékek mellett karácsonykor új megtakarítási konstrukciókkal is találkozhatnak az ügyfelek. Az UniCredit Bank az ügyfelek befektetési termékek iránti fokozott igényének kielégítése végett új tőke- és hozamvédett származtatott befektetési alapot indít.

A döntés hátterében a pénzügyi kultúraváltás áll, mely a korábbiakban falsúlyos betétek helyett a befektetési eszközöket helyezi a megtakarítások középpontjába. Ez az UniCredit Bankra még inkább érvényes: míg a teljes piacon a befektetési termékek aránya csupán 37 százalék, addig a pénzintézet esetében az ügyfelek majdnem fele, 46 százaléka választ valamilyen kockázatosabb, de a magasabb hozam elérésének lehetőségét biztosító konstrukciót.

Az év végi hajrára tervezett új terméket, vagyis a Befutó Befektetési Alapot december 19-ig jegyezhetik azok, akik számára meggyőzőnek bizonyul a befektetési stratégia. A bank a 3 éves konstrukció esetében 15 százalékos hozamgaranciát vállal, ez az UniCredit Bank rendelkezésre álló információi szerint jelenleg a legjobb ilyen ajánlat a piacon.

A Befutó Befektetési Alap három portfolióból áll, melyek a nyugat-európai kötvény- és részvénypiaci befektetéseket, illetve az árupiacról a kőolaj árfolyamot reprezentáló indexet testesítik meg. A hozam megállapításához az adott időszakokban legjobban teljesítő portfolió hozamát és végül ezek átlagát veszik alapul. Amennyiben ez nem haladja meg a 15 százalékot, az adott konstrukciót választók, a garantált hozamot kapják meg. Az előzetes számítások szerint, melyek természetesen az elmúlt időszakra vonatkoznak, a hozam a garantált érték kétszeresét érte volna el.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mozol Péter, az UniCredit Bank főosztályvezetője azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a 15 százalékos garantált hozamot a pénzintézet csakis azok számára tudja biztosítani, akik nem kívánják a 3 év lejárta előtt visszaváltani a befektetési jegyeket. Azok, akik idő előtt szeretnének pénzükhöz jutni, nem élveznek sem tőke-, sem hozamvédettséget.

A most jegyezhető Befutó Befektetési Alap népszerűsítése végett az UniCredit Bank kiemelkedő kamatotprémiumot biztosít azon betételhelyezők számára, akik legalább 500 ezer forint értékben jegyeznek. Tátrai Bernadett hangsúlyozta, hogy ebben az esetben nem egy hibrid termékről van szó, a termék külön is elérhető.

Azon ügyfelek számára, akik a fent leírt feltételt teljesítik és már a banknál lévő megtakarításaikat szeretnék átrendezni, a bank 9 százalékos akciós kamatot ajánl 2 hónapos futamidőre 5 millió forint összeghatárig. Az új forrásokat bevonók még jobban járhatnak, esetükben ugyanis a lekötött betét összegének felső határa 20 millió forintra, az elérhető éves kamat mértéke pedig 11 százalékra változik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?