7 °C Budapest

Kiemelt lehetőség karácsonyra: Befutó Bekfetési Alapot indít az UniCredit Bank

Pénzcentrum
2007. november 20. 10:50

A karácsony előtti időszakról könnyedén azt feltételezhetnénk, hogy az csupán a költekezés ideje. Az UniCredit Bank által végzett számítások azonban arról tanúskodnak, hogy az elmúlt 17 évben a megtakarítások 41 százalékát az utolsó negyedévben helyezték el a magyarok - mondta el Tátrai Bernadett, az UniCredit Bank vezérigazgató-helyettese a bank ma tartott sajtótájékoztatóján.

A statisztikákat az erős szezonalitást mutató biztosítási szegmenstől megtisztítva is arra az eredményre jutottak az elemzők, hogy általában a lakossági megtakarítások 36 százaléka összpontosul az év utolsó három hónapjára. 2006-ban a teljes megtakarítási növekmény 76 százaléka a negyedik negyedévben történt.

Az elmúlt 17 év teljes piaci adatainak fényében egyáltalán nem meglepő, hogy az akciós hiteltermékek mellett karácsonykor új megtakarítási konstrukciókkal is találkozhatnak az ügyfelek. Az UniCredit Bank az ügyfelek befektetési termékek iránti fokozott igényének kielégítése végett új tőke- és hozamvédett származtatott befektetési alapot indít.

A döntés hátterében a pénzügyi kultúraváltás áll, mely a korábbiakban falsúlyos betétek helyett a befektetési eszközöket helyezi a megtakarítások középpontjába. Ez az UniCredit Bankra még inkább érvényes: míg a teljes piacon a befektetési termékek aránya csupán 37 százalék, addig a pénzintézet esetében az ügyfelek majdnem fele, 46 százaléka választ valamilyen kockázatosabb, de a magasabb hozam elérésének lehetőségét biztosító konstrukciót.

Az év végi hajrára tervezett új terméket, vagyis a Befutó Befektetési Alapot december 19-ig jegyezhetik azok, akik számára meggyőzőnek bizonyul a befektetési stratégia. A bank a 3 éves konstrukció esetében 15 százalékos hozamgaranciát vállal, ez az UniCredit Bank rendelkezésre álló információi szerint jelenleg a legjobb ilyen ajánlat a piacon.

A Befutó Befektetési Alap három portfolióból áll, melyek a nyugat-európai kötvény- és részvénypiaci befektetéseket, illetve az árupiacról a kőolaj árfolyamot reprezentáló indexet testesítik meg. A hozam megállapításához az adott időszakokban legjobban teljesítő portfolió hozamát és végül ezek átlagát veszik alapul. Amennyiben ez nem haladja meg a 15 százalékot, az adott konstrukciót választók, a garantált hozamot kapják meg. Az előzetes számítások szerint, melyek természetesen az elmúlt időszakra vonatkoznak, a hozam a garantált érték kétszeresét érte volna el.

Mozol Péter, az UniCredit Bank főosztályvezetője azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a 15 százalékos garantált hozamot a pénzintézet csakis azok számára tudja biztosítani, akik nem kívánják a 3 év lejárta előtt visszaváltani a befektetési jegyeket. Azok, akik idő előtt szeretnének pénzükhöz jutni, nem élveznek sem tőke-, sem hozamvédettséget.

A most jegyezhető Befutó Befektetési Alap népszerűsítése végett az UniCredit Bank kiemelkedő kamatotprémiumot biztosít azon betételhelyezők számára, akik legalább 500 ezer forint értékben jegyeznek. Tátrai Bernadett hangsúlyozta, hogy ebben az esetben nem egy hibrid termékről van szó, a termék külön is elérhető.

Azon ügyfelek számára, akik a fent leírt feltételt teljesítik és már a banknál lévő megtakarításaikat szeretnék átrendezni, a bank 9 százalékos akciós kamatot ajánl 2 hónapos futamidőre 5 millió forint összeghatárig. Az új forrásokat bevonók még jobban járhatnak, esetükben ugyanis a lekötött betét összegének felső határa 20 millió forintra, az elérhető éves kamat mértéke pedig 11 százalékra változik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 08:58
Sok érdekességet tartalmaz a CANnual Report idei kiadása, amelyet a 14 ország független reklámügynök...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 07:38
Az elmúlt egy hónapban gyakorlatilag nem változtattak lakáshiteleik kamatszintjén a bankok, ám ez az...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?