5 °C Budapest

Kiemelt lehetőség karácsonyra: Befutó Bekfetési Alapot indít az UniCredit Bank

Pénzcentrum
2007. november 20. 10:50

A karácsony előtti időszakról könnyedén azt feltételezhetnénk, hogy az csupán a költekezés ideje. Az UniCredit Bank által végzett számítások azonban arról tanúskodnak, hogy az elmúlt 17 évben a megtakarítások 41 százalékát az utolsó negyedévben helyezték el a magyarok - mondta el Tátrai Bernadett, az UniCredit Bank vezérigazgató-helyettese a bank ma tartott sajtótájékoztatóján.

A statisztikákat az erős szezonalitást mutató biztosítási szegmenstől megtisztítva is arra az eredményre jutottak az elemzők, hogy általában a lakossági megtakarítások 36 százaléka összpontosul az év utolsó három hónapjára. 2006-ban a teljes megtakarítási növekmény 76 százaléka a negyedik negyedévben történt.

Az elmúlt 17 év teljes piaci adatainak fényében egyáltalán nem meglepő, hogy az akciós hiteltermékek mellett karácsonykor új megtakarítási konstrukciókkal is találkozhatnak az ügyfelek. Az UniCredit Bank az ügyfelek befektetési termékek iránti fokozott igényének kielégítése végett új tőke- és hozamvédett származtatott befektetési alapot indít.

A döntés hátterében a pénzügyi kultúraváltás áll, mely a korábbiakban falsúlyos betétek helyett a befektetési eszközöket helyezi a megtakarítások középpontjába. Ez az UniCredit Bankra még inkább érvényes: míg a teljes piacon a befektetési termékek aránya csupán 37 százalék, addig a pénzintézet esetében az ügyfelek majdnem fele, 46 százaléka választ valamilyen kockázatosabb, de a magasabb hozam elérésének lehetőségét biztosító konstrukciót.

Az év végi hajrára tervezett új terméket, vagyis a Befutó Befektetési Alapot december 19-ig jegyezhetik azok, akik számára meggyőzőnek bizonyul a befektetési stratégia. A bank a 3 éves konstrukció esetében 15 százalékos hozamgaranciát vállal, ez az UniCredit Bank rendelkezésre álló információi szerint jelenleg a legjobb ilyen ajánlat a piacon.

A Befutó Befektetési Alap három portfolióból áll, melyek a nyugat-európai kötvény- és részvénypiaci befektetéseket, illetve az árupiacról a kőolaj árfolyamot reprezentáló indexet testesítik meg. A hozam megállapításához az adott időszakokban legjobban teljesítő portfolió hozamát és végül ezek átlagát veszik alapul. Amennyiben ez nem haladja meg a 15 százalékot, az adott konstrukciót választók, a garantált hozamot kapják meg. Az előzetes számítások szerint, melyek természetesen az elmúlt időszakra vonatkoznak, a hozam a garantált érték kétszeresét érte volna el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mozol Péter, az UniCredit Bank főosztályvezetője azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a 15 százalékos garantált hozamot a pénzintézet csakis azok számára tudja biztosítani, akik nem kívánják a 3 év lejárta előtt visszaváltani a befektetési jegyeket. Azok, akik idő előtt szeretnének pénzükhöz jutni, nem élveznek sem tőke-, sem hozamvédettséget.

A most jegyezhető Befutó Befektetési Alap népszerűsítése végett az UniCredit Bank kiemelkedő kamatotprémiumot biztosít azon betételhelyezők számára, akik legalább 500 ezer forint értékben jegyeznek. Tátrai Bernadett hangsúlyozta, hogy ebben az esetben nem egy hibrid termékről van szó, a termék külön is elérhető.

Azon ügyfelek számára, akik a fent leírt feltételt teljesítik és már a banknál lévő megtakarításaikat szeretnék átrendezni, a bank 9 százalékos akciós kamatot ajánl 2 hónapos futamidőre 5 millió forint összeghatárig. Az új forrásokat bevonók még jobban járhatnak, esetükben ugyanis a lekötött betét összegének felső határa 20 millió forintra, az elérhető éves kamat mértéke pedig 11 százalékra változik.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 16:14
Sok hazai és külföldi szerkesztőség képviselőjét nem engedték be a CPAC 2024 konzervatív konferenciá...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm