Környezetbarát befektetési lehetőség az Erstétől

Pénzcentrum
2007. november 19. 12:27

Már jegyezhető az Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG által kibocsátott Future Kötvény az Erste Befektetési Zrt-nél. Az új kötvény lényege, hogy olyan nemzetközi nagyvállalatok részvényeibe fektet, amelyek környezetbarát tevékenységet folytatnak. A kötvény forintban és euróban egyaránt jegyezhető, futamideje három év, a futamidő egészére vetített maximális kifizetés forint jegyzés esetén 39, euró esetén pedig 21 százalék lehet. A jegyzési időszak az Erste Bank fiókhálózatában 2007. december 14-ig tart.

Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: egyre többen ismerik fel a környezetvédelem, a környezettudatos magatartás, illetve a fenntartható fejlődés fontosságát, a pazarló energia-felhasználás következményeit, és a tudatos, átgondolt energia-felhasználásból származó előnyöket. A tudás alapú társadalom előtérbe kerülése pedig felértékelte az információtechnológia fontosságát, és az iparág növekedése a közeljövőben még inkább felgyorsulhat.

Az Erste Future Kötvény arra teremt lehetőséget, hogy a bank ügyfelei olyan 20 kiválasztott nagyvállalat részvényárfolyamának növekedéséből részesedjenek, amelyek ezen elvek alapján működnek és így szerepük kulcsfontosságú lehet az emberiség jövőjében. Ilyenek például az alternatív energiaforrásokkal (például napenergia), az öko- és biotechnológiával vagy az információtechnológiával foglalkozó vállalatok.

Mivel az Erste Future Kötvény forintban és euróban is jegyezhető, az euróban megtakarító ügyfelek számára is ajánlja a bank, mivel biztonságos, mégis magas hozamlehetőséget nyújt. Az Erste Future Kötvény a futamidő végén egyösszegben fizeti ki a hozamot. Ennek mértékét az határozza meg, hogy a kosárban szereplő 20 vállalat részvényeinek a futamidő három éve alatt hogyan változik az árfolyama. Az évente rögzíthető maximális érték forint befektetés esetén 13 százalék, euró befektetés esetén 7 százalék, azaz a teljes futamidőre szóló kifizetés maximuma forint befektetésnél 39 százalék, euró befektetés esetén 21 százalék is lehet.

Az elnök-vezérigazgató hozzátette: az Erste Future Kötvény esetében a magas hozam lehetősége nem jár magas kockázatvállalással, mivel az ügyfelek úgy részesedhetnek a részvényekkel elérhető magas hozam lehetőségéből, hogy közben nem vállalnak tőkekockázatot. Ha ugyanis a kiválasztott részvények a futamidő alatt rosszul teljesítenek, akkor a befektető visszakapja a kötvény névértékét, amennyiben befektetését a három éves futamidő végéig megtartja.

Az Erste Future Kötvény az Erste Befektetési Zrt. negyedik strukturált kötvénykibocsátása idén. Nyár elején az Erste Luxus Kötvény, majd ősszel az Erste TOP 10 Kötvény került kibocsátásra összesen 3 milliárd forint, illetve 12 millió euró értékben az Erste Bank fiókhálózatában, valamint jelenleg is folyik a Prémium Garantált Kötvény jegyzése a Magyar Posta Zrt. postahelyein.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 5. 14:53
Távozik pozíciójából Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója, miután négy év alatt 44 százalékkal csök...
Holdblog  |  2022. december 5. 13:05
Mi a közös Warren Buffett, Bill Gates, Steve Jobs, a CNN alapító Ted Turner, a Twitter-alapító Jack...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?