Környezetbarát befektetési lehetőség az Erstétől

Pénzcentrum
2007. november 19. 12:27

Már jegyezhető az Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG által kibocsátott Future Kötvény az Erste Befektetési Zrt-nél. Az új kötvény lényege, hogy olyan nemzetközi nagyvállalatok részvényeibe fektet, amelyek környezetbarát tevékenységet folytatnak. A kötvény forintban és euróban egyaránt jegyezhető, futamideje három év, a futamidő egészére vetített maximális kifizetés forint jegyzés esetén 39, euró esetén pedig 21 százalék lehet. A jegyzési időszak az Erste Bank fiókhálózatában 2007. december 14-ig tart.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: egyre többen ismerik fel a környezetvédelem, a környezettudatos magatartás, illetve a fenntartható fejlődés fontosságát, a pazarló energia-felhasználás következményeit, és a tudatos, átgondolt energia-felhasználásból származó előnyöket. A tudás alapú társadalom előtérbe kerülése pedig felértékelte az információtechnológia fontosságát, és az iparág növekedése a közeljövőben még inkább felgyorsulhat.

Az Erste Future Kötvény arra teremt lehetőséget, hogy a bank ügyfelei olyan 20 kiválasztott nagyvállalat részvényárfolyamának növekedéséből részesedjenek, amelyek ezen elvek alapján működnek és így szerepük kulcsfontosságú lehet az emberiség jövőjében. Ilyenek például az alternatív energiaforrásokkal (például napenergia), az öko- és biotechnológiával vagy az információtechnológiával foglalkozó vállalatok.

Mivel az Erste Future Kötvény forintban és euróban is jegyezhető, az euróban megtakarító ügyfelek számára is ajánlja a bank, mivel biztonságos, mégis magas hozamlehetőséget nyújt. Az Erste Future Kötvény a futamidő végén egyösszegben fizeti ki a hozamot. Ennek mértékét az határozza meg, hogy a kosárban szereplő 20 vállalat részvényeinek a futamidő három éve alatt hogyan változik az árfolyama. Az évente rögzíthető maximális érték forint befektetés esetén 13 százalék, euró befektetés esetén 7 százalék, azaz a teljes futamidőre szóló kifizetés maximuma forint befektetésnél 39 százalék, euró befektetés esetén 21 százalék is lehet.

Az elnök-vezérigazgató hozzátette: az Erste Future Kötvény esetében a magas hozam lehetősége nem jár magas kockázatvállalással, mivel az ügyfelek úgy részesedhetnek a részvényekkel elérhető magas hozam lehetőségéből, hogy közben nem vállalnak tőkekockázatot. Ha ugyanis a kiválasztott részvények a futamidő alatt rosszul teljesítenek, akkor a befektető visszakapja a kötvény névértékét, amennyiben befektetését a három éves futamidő végéig megtartja.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az Erste Future Kötvény az Erste Befektetési Zrt. negyedik strukturált kötvénykibocsátása idén. Nyár elején az Erste Luxus Kötvény, majd ősszel az Erste TOP 10 Kötvény került kibocsátásra összesen 3 milliárd forint, illetve 12 millió euró értékben az Erste Bank fiókhálózatában, valamint jelenleg is folyik a Prémium Garantált Kötvény jegyzése a Magyar Posta Zrt. postahelyein.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09