3 °C Budapest

Itt a tőke- és hozamvédett K&H fix plusz öko alap

Pénzcentrum
2007. október 15. 13:29

Tőke- és hozamvédett öko alapot indít a K&H társadalmi elkötelezettségének újabb jeleként. A K&H nevével fémjelzett innovatív befektetési termék, az öko alap most induló zártvégű változata, a K&H fix plusz öko alap immár tőke- és hozamvédett szerkezetben, biztonságra, valamint környezettudatos gondolkodásra, társadalmi felelősségvállalásra nyitott befektetők számára kínálja hosszú távú befektetési konstrukcióját. Az új befektetési termék révén a K&H Alapkezelő társadalmilag felelős befektetések kritériumainak megfelelő vállalatok részvényeinek hozamából kínál részesedést a hazai befektetők számára. Az alap a hároméves futamidő végére 12%-os minimum hozamot garantál, de teljesítménye akár a maximum 70%-os hozamot is elérheti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A K&H fix plusz öko alap révén az Alapkezelő olyan befektetési alapot kínál a hazai tőkepiacon, amelyben a hozam lehetőségét azon cégek részvényei adják, amelyek fő tevékenységi köre az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, az alternatív energia-előállítás és az ehhez szükséges berendezések gyártása és tervezése, valamint a víztisztítás, vízgazdálkodás, illetve vízvezeték hálózatok kiépítése. A részvénykosár összeállítása során az Alapkezelő szakemberei azt is figyelembe veszik, hogy csak olyan, környezettudatos tevékenységet folytató, úgynevezett öko cégek részvényeibe fektessen az alap, ahol a vállalati kultúra szerves része a társadalmi felelősségvállalás. A kiválasztást egy független tanácsadó bizottság segíti.

Az immár garantált szerkezetben is elérhető befektetés az óvatosabb befektetők számára lehet vonzó, akiknek a befektetés hozama mellett fontos annak biztonsága is. Ez az alap a magyar piacon még újdonságnak számító öko témakört összekapcsolja a hazai befektetők körében preferált biztonsággal. Az új alap a befektetőknek a részvénypiacokon elérhető hozamokból kínál részesedést a kamatozó megtakarításokhoz hasonló biztonság garantálása mellett. A hároméves futamidő 2007. november 26-án indul és 2010. december 16-ig tart. Az alap jegyzésére 2007. október 15-től 2007. november 16-ig van lehetőség, a jegyzési minimum 200. 000 Ft.

A K&H Alapkezelő új tőke-és hozamvédett öko alapja, a tőke- és hozamvédett szerkezet által 12%-os minimum fix hozamot biztosít a futamidő lejártakor és amennyiben az alap mögött lévő részvények jól teljesítenek, akkor akár a 70%-os hozam is elérhető a harmadik év végére. A K&H Alapkezelő a tőke- és hozamvédett konstrukció mellett nyíltvégű alapok alapja formájában is biztosítja az öko befektetési témát idén augusztus 1. óta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?