Itt a tőke- és hozamvédett K&H fix plusz öko alap

Pénzcentrum
2007. október 15. 13:29

Tőke- és hozamvédett öko alapot indít a K&H társadalmi elkötelezettségének újabb jeleként. A K&H nevével fémjelzett innovatív befektetési termék, az öko alap most induló zártvégű változata, a K&H fix plusz öko alap immár tőke- és hozamvédett szerkezetben, biztonságra, valamint környezettudatos gondolkodásra, társadalmi felelősségvállalásra nyitott befektetők számára kínálja hosszú távú befektetési konstrukcióját. Az új befektetési termék révén a K&H Alapkezelő társadalmilag felelős befektetések kritériumainak megfelelő vállalatok részvényeinek hozamából kínál részesedést a hazai befektetők számára. Az alap a hároméves futamidő végére 12%-os minimum hozamot garantál, de teljesítménye akár a maximum 70%-os hozamot is elérheti.

A K&H fix plusz öko alap révén az Alapkezelő olyan befektetési alapot kínál a hazai tőkepiacon, amelyben a hozam lehetőségét azon cégek részvényei adják, amelyek fő tevékenységi köre az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, az alternatív energia-előállítás és az ehhez szükséges berendezések gyártása és tervezése, valamint a víztisztítás, vízgazdálkodás, illetve vízvezeték hálózatok kiépítése. A részvénykosár összeállítása során az Alapkezelő szakemberei azt is figyelembe veszik, hogy csak olyan, környezettudatos tevékenységet folytató, úgynevezett öko cégek részvényeibe fektessen az alap, ahol a vállalati kultúra szerves része a társadalmi felelősségvállalás. A kiválasztást egy független tanácsadó bizottság segíti.

Az immár garantált szerkezetben is elérhető befektetés az óvatosabb befektetők számára lehet vonzó, akiknek a befektetés hozama mellett fontos annak biztonsága is. Ez az alap a magyar piacon még újdonságnak számító öko témakört összekapcsolja a hazai befektetők körében preferált biztonsággal. Az új alap a befektetőknek a részvénypiacokon elérhető hozamokból kínál részesedést a kamatozó megtakarításokhoz hasonló biztonság garantálása mellett. A hároméves futamidő 2007. november 26-án indul és 2010. december 16-ig tart. Az alap jegyzésére 2007. október 15-től 2007. november 16-ig van lehetőség, a jegyzési minimum 200. 000 Ft.

A K&H Alapkezelő új tőke-és hozamvédett öko alapja, a tőke- és hozamvédett szerkezet által 12%-os minimum fix hozamot biztosít a futamidő lejártakor és amennyiben az alap mögött lévő részvények jól teljesítenek, akkor akár a 70%-os hozam is elérhető a harmadik év végére. A K&H Alapkezelő a tőke- és hozamvédett konstrukció mellett nyíltvégű alapok alapja formájában is biztosítja az öko befektetési témát idén augusztus 1. óta.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 4. 07:02
Napjainkban egyre többet beszélgetek a gazdagságról, gazdagodásról, annak korlátairól. Lehet nagyon...
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10