2 °C Budapest

Iszlám befektetések a Credit Suisse-től

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 08:55

Új alapokkal jelent meg a Credit Suisse alapkezelő a hazai piacon, a Credit Suisse SICAV One részalapjainak bevezetésével. A négy új alap között helyet kapott egy kifejezetten az iszlám jognak megfelelő befektetéseket végrehajtó alap is, amely így mellőzi többek között a kamatot szedő nyugati pénzintézeteket, az alkoholgyártókat vagy a pornográfiával kapcsolatba hozható társaságokat is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Credit Suisse Equity Al-Buraq, mint ahogyan a neve is mutatja (az alburaq az iszlám pénzügyeket jelenti) az iszlám jognak, azaz a sharíának eleget tevő befektetési politika révén lényegében az etikus, más néven társadalmilag felelős befektetések (SRI) alapok táborát gazdagítja, hiszen az iszlám elvárásainak megfelelően számos olyan területet mellőz, amelyeket a nyugati SRI alapok sem tartanak elfogadhatónak. Természetes módon kivételt képez ez alól az olajszektor, amely a Credit Suisse alap portfóliójában is jelentős részarányt képvisel.

Az alap a DJ Islamic Market World Index teljesítményét igyekszik követni, aminek érdekében jelentős mennyiségben tartja portfóliójában az indexre épülő Easy ETF DJ Islamic nevű tőzsdén kereskedett alapból jegyeit is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59