15 °C Budapest

Fektess alternatív energiába! - új garantált alap a CIB-től

Pénzcentrum
2007. szeptember 24. 14:35

Mától jegyezhető a CIB Alapkezelő legújabb garantált alapja, az alternatív energia szektorban befektető CIB Alternatív Energia Tőkevédett Származtatott Alap. Az új termék az elmúlt években dinamikus fejlődést felmutató szektor hozamaihoz kínál hozzáférést úgy, hogy közben a befektetők a tőkéjüket biztonságban tudhatják. A hároméves futamidejű alap a társaságtól megszokott módon nyíltvégű, így a befektetők a futamidő letelte előtt hozzájuthatnak befektetésük értékéhez, igaz ez esetben nélkülözniük kell a tőkevédelem kényelmét.

Az új alap származtatott termékeken keresztül a világ 15 legnagyobb alternatív, megújuló energiahordozókat előállító társaságát tartalmazó DAXglobal Alternative Energy Index (DAXAEP) kosarába fekteti tőkéjét, miközben alacsony kockázatú eszközökkel biztosítja a tőke futamidő végi visszafizetését.

A futamidő lejártakor a befektetési kosár hozamát az alapkezelő a negyedévente meghatározott hozamértékek átlagaként számítja ki, ebből az alap befektetői a jegyzés lezárultát követően meghatározott részesedési rátának megfelelő mértékben részesedhetnek. Ennek értéke 50 és 150 százalék között változhat.

Az alap jegyzési időszaka szeptember 24-től október 10-éig tart, ezen időszak alatt a befektetési jegyek diszkontárfolyamon jegyezhetők (a diszkont éves mértéke 9.75 százalék). Az alap jegyeit a jegyzési időszak alatt megvásároló befektetők emellett lehetőséget kapnak arra, hogy a befektetésükkel megegyező összeget a 3 hónapra a CIB Aranybetétben helyezzenek el.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?