100 milliárd forint felett az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár

Pénzcentrum
2007. szeptember 17. 09:36

Elsőként érte el a 100 milliárdos vagyont az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár a magyar önkéntes nyugdíjpénztári piacon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyarországon működő közel 70 önkéntes nyugdíjpénztár közül elsőként az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár (OTP ÖNYP) vagyona érte el a 100 milliárd forintot. A mind taglétszám, mind vagyon szempontjából legnagyobb pénztárként számon tartott OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár dinamikus növekedést mutat az 1994-es alapítás óta. Ám a Pénztár az elmúlt két évben kifejezetten nagymértékű növekedést tapasztalt. Míg a vagyon 77 milliárdról 100 milliárdra emelkedett, a tagok száma 225 ezerről 263 ezerre gyarapodott, ezzel az egyik legdinamikusabb növekedést mutatva a magyar önkéntes nyugdíjpénztári piacon.

"Az OTP ÖNYP vagyonának ilyen fokú és intenzitású növekedése egyrészt a Pénztár megfelelő befektetési politikájának köszönhető, másrészt ebben nagy szerepet játszik az öngondoskodási hajlam folyamatos növekedése is a magyar lakosság körében" - mondta Várnagy Anikó, az OTP ÖNYP ügyvezető igazgatója. "Az aktív populáció egyre nagyobb hányadát foglalkoztatja az előtakarékoskodás problematikája, és egyre kevesebben várják az államtól az időskori gondoskodást. Emellett az önkéntes nyugdíjpénztárak működési díjterhelés része 2000 óta folyamatosan csökken, így ez is közrejátszhat népszerűségük növekedésében" - tette hozzá Várnagy.

E tendenciákkal párhuzamosan az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár vagyonnövekedése arra is rámutat, hogy nemcsak egyre többen, de egyre nagyobb összeget is fordítanak az öngondoskodásra. Az öngondoskodás fontossága a 30 évvel a nyugdíj előtt álló korosztályban tudatosul leginkább. Ez a korcsoport választja az általános munkáltatói támogatásból az önkéntes pénztárba való magasabb tagdíjfizetést, de a közvetlenül nyugdíj előtt álló korosztálynál is egyre buzgóbb az előtakarékoskodási törekvés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?