4 °C Budapest

Új befektetési-alap portál indul

Pénzcentrum
2007. július 24. 13:31

A MoneyMoon Cégcsoport újabb innovációval lép a piacra. A mai nappal bevezetésre kerül egy teljesen újszerű befektetési alap-portál, mely jelentős mértékben hozzájárulhat a pénzügyi kultúra fejlődéséhez Magyarországon. A befektetési alap-portál újdonsága, hogy a nyilvános árfolyam és hozam információk mellett többletet nyújt azzal a befektetőknek, hogy az egyes alapokat különböző kritériumok alapján rangsorolja. Ezzel az addicionális információval a befektető könnyen el tudja dönteni, hogy az általa kiválasztott/kiválasztandó befektetési alap a különböző piaci fázisokban hozam- és rizikószempontok szerint, összehasonlításban a kategória többi alapjaival hogyan teljesített. Befektetési portálunk segítségével a befektető saját befektetési alap-portfólióját összeállíthatja és azt folyamatosan nyomon követheti. A Premium Inside Magazin elemzései, valamint az interaktív privát bankár (IPPA) programunk testre szabott befektetési stratégiái teljes körűvé teszik a független és professzionális befektetési tanácsadást. Ezzel megvalósul az elemzés, stratégia és portfólió-kialakítás/termék kiválasztása egy zárt rendszerben, mely jelentős szinergiát hordoz magában, mind az ügyfél, mind a bank számára.

A kollektív vagyonkezelés, befektetési alapok formájában, Magyarországon először 1992-ben jelent meg. Azóta a befektetési alapok száma folyamatosan nő (jelenleg kb. 300), a hazai pénzintézetek rendszeresen új konstrukciókkal jelennek meg. Ennek ellenére a befektetési alapok GDP arányos állománya, nemzetközi összehasonlításban továbbra is alacsony, a pénzügyi kultúra Magyarországon még gyerekcipőben jár. Ennek tükrében a MoneyMoon egy innovatív befektetési alap-portált hozott létre, mely jelentős mértékben növeli a transzparenciát.

A MoneyMoon által kifejlesztett befektetési alap-portál teljesen újszerű módszerrel segíti a befektetőt a megfelelő alap kiválasztásában. A program tartalmazza a BAMOSZ által nyilvántartott és Magyarországon bejegyzett befektetési alapokat. Különböző ranking módszerekkel a befektető megtalálja az egyes szegmensek legjobb alapjait, a szűrővel optimalizálhatja/szűkítheti keresését. A táblázatokban az öt legmagasabb hozammal, öt legalacsonyabb szórással, valamint az öt legmagasabb sharpe mutatóval rendelkező alapokat jelenítjük meg különböző időtávokra (3 hónap, 6 hónap, 1 év, 3 év, 5 év). A grafikonok segítségével az alapok hozam/kockázati arányát gyorsan megvizsgálhatjuk. Így könnyen felismerhető, ha egy alap a piaci szegmenshez jellemző rizikó mellett magasabb hozamot, illetve hasonló hozamot, de alacsonyabb rizikóval tudott elérni. A táblázatok és grafikonok naponta frissülnek.

Októbertől újság formátumban havonta jelenik meg az Inside Pénz- és Tőkepiaci Tanácsadó. A tartalom bővül, a 40 oldalas Premium Inside Magazin átfogó elemzésekkel és stratégiákkal segíti a befektetőket döntéseik meghozatalában. Az Inside az aktuális magyar és nemzetközi piaci trendeket vázolja fel a lehető legközérthetőbb módon, valamint a várható piaci fejleményeket elemzi. Ez az új filozófia nem a múltbeli eseményekre koncentrál, hanem egy befektetési stratégia kialakításában segít. A pénzintézetek a MoneyMoon stratégiái mellé rendelhetik termékpalettájukat, a befektető így könnyedén megtalálja a stratégia megvalósításához ajánlott befektetési eszközöket is a Premium Inside Magazinban. Interaktív privát bankár (IPPA) programunk a befektető részére testre szabott portfóliókat ajánl, az előfizető regisztrálásakor pontosan felméri a befektető pénzügyi ismereteit, személyes preferenciáit és elvárásait. A portfólió rendszeres felülvizsgálata, valamint a szükséges átcsoportosítások a befektetett pénzek hozamoptimalizálását eredményezik. A pénzintézetek számára lehetőség nyílik ügyfeleik kedvezményes regisztrálására, valamint a banki termékpaletta IPPA rendszerbe való implementálására. Befektetési portálunk segítségével a befektető saját befektetési alap-portfólióját összeállíthatja és azt folyamatosan nyomon követheti. A Premium Inside Magazin elemzései, valamint az interaktív privát bankár (IPPA) programunk testre szabott befektetési stratégiái teljes körűvé teszik a független és professzionális befektetési tanácsadást.

A MoneyMoon Kft. fő tevékenysége a komplex pénzügyi tanácsadás. Munkatársaink évekig nemzetközi tanácsadó cégeknél és bankoknál dolgoztak. Szolgáltatásainkat állami és magán, magyar és multi- cégek számára egyaránt nyújtjuk. Nemzetközi kapcsolatainkkal, tapasztalatunkkal átláthatóbbak lesznek úgy a magyar, mint a külföldi pénzügyi szektor termékei. Cégünk tevékenységének vezérelve, hogy a pénzügyi szolgáltatások független és testre szabott módon kerüljenek ajánlásra. Célunk nem a pénzügyi eszközök közvetítése, hanem egy egyéni, egyedi és exkluzív stratégia kialakítása és annak folyamatos nyomon követése. Nemzetközi kapcsolataink jelenleg 41 országra terjednek ki. Információk bővebben www.moneymoon.hu alatt.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 18:22
Nádai Anikó több évadon keresztül vezette az RTL reality-jének esti összefoglalóit és az élő show-ka...
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?