18 °C Budapest

Új befektetési-alap portál indul

Pénzcentrum
2007. július 24. 13:31

A MoneyMoon Cégcsoport újabb innovációval lép a piacra. A mai nappal bevezetésre kerül egy teljesen újszerű befektetési alap-portál, mely jelentős mértékben hozzájárulhat a pénzügyi kultúra fejlődéséhez Magyarországon. A befektetési alap-portál újdonsága, hogy a nyilvános árfolyam és hozam információk mellett többletet nyújt azzal a befektetőknek, hogy az egyes alapokat különböző kritériumok alapján rangsorolja. Ezzel az addicionális információval a befektető könnyen el tudja dönteni, hogy az általa kiválasztott/kiválasztandó befektetési alap a különböző piaci fázisokban hozam- és rizikószempontok szerint, összehasonlításban a kategória többi alapjaival hogyan teljesített. Befektetési portálunk segítségével a befektető saját befektetési alap-portfólióját összeállíthatja és azt folyamatosan nyomon követheti. A Premium Inside Magazin elemzései, valamint az interaktív privát bankár (IPPA) programunk testre szabott befektetési stratégiái teljes körűvé teszik a független és professzionális befektetési tanácsadást. Ezzel megvalósul az elemzés, stratégia és portfólió-kialakítás/termék kiválasztása egy zárt rendszerben, mely jelentős szinergiát hordoz magában, mind az ügyfél, mind a bank számára.

A kollektív vagyonkezelés, befektetési alapok formájában, Magyarországon először 1992-ben jelent meg. Azóta a befektetési alapok száma folyamatosan nő (jelenleg kb. 300), a hazai pénzintézetek rendszeresen új konstrukciókkal jelennek meg. Ennek ellenére a befektetési alapok GDP arányos állománya, nemzetközi összehasonlításban továbbra is alacsony, a pénzügyi kultúra Magyarországon még gyerekcipőben jár. Ennek tükrében a MoneyMoon egy innovatív befektetési alap-portált hozott létre, mely jelentős mértékben növeli a transzparenciát.

A MoneyMoon által kifejlesztett befektetési alap-portál teljesen újszerű módszerrel segíti a befektetőt a megfelelő alap kiválasztásában. A program tartalmazza a BAMOSZ által nyilvántartott és Magyarországon bejegyzett befektetési alapokat. Különböző ranking módszerekkel a befektető megtalálja az egyes szegmensek legjobb alapjait, a szűrővel optimalizálhatja/szűkítheti keresését. A táblázatokban az öt legmagasabb hozammal, öt legalacsonyabb szórással, valamint az öt legmagasabb sharpe mutatóval rendelkező alapokat jelenítjük meg különböző időtávokra (3 hónap, 6 hónap, 1 év, 3 év, 5 év). A grafikonok segítségével az alapok hozam/kockázati arányát gyorsan megvizsgálhatjuk. Így könnyen felismerhető, ha egy alap a piaci szegmenshez jellemző rizikó mellett magasabb hozamot, illetve hasonló hozamot, de alacsonyabb rizikóval tudott elérni. A táblázatok és grafikonok naponta frissülnek.

Októbertől újság formátumban havonta jelenik meg az Inside Pénz- és Tőkepiaci Tanácsadó. A tartalom bővül, a 40 oldalas Premium Inside Magazin átfogó elemzésekkel és stratégiákkal segíti a befektetőket döntéseik meghozatalában. Az Inside az aktuális magyar és nemzetközi piaci trendeket vázolja fel a lehető legközérthetőbb módon, valamint a várható piaci fejleményeket elemzi. Ez az új filozófia nem a múltbeli eseményekre koncentrál, hanem egy befektetési stratégia kialakításában segít. A pénzintézetek a MoneyMoon stratégiái mellé rendelhetik termékpalettájukat, a befektető így könnyedén megtalálja a stratégia megvalósításához ajánlott befektetési eszközöket is a Premium Inside Magazinban. Interaktív privát bankár (IPPA) programunk a befektető részére testre szabott portfóliókat ajánl, az előfizető regisztrálásakor pontosan felméri a befektető pénzügyi ismereteit, személyes preferenciáit és elvárásait. A portfólió rendszeres felülvizsgálata, valamint a szükséges átcsoportosítások a befektetett pénzek hozamoptimalizálását eredményezik. A pénzintézetek számára lehetőség nyílik ügyfeleik kedvezményes regisztrálására, valamint a banki termékpaletta IPPA rendszerbe való implementálására. Befektetési portálunk segítségével a befektető saját befektetési alap-portfólióját összeállíthatja és azt folyamatosan nyomon követheti. A Premium Inside Magazin elemzései, valamint az interaktív privát bankár (IPPA) programunk testre szabott befektetési stratégiái teljes körűvé teszik a független és professzionális befektetési tanácsadást.

A MoneyMoon Kft. fő tevékenysége a komplex pénzügyi tanácsadás. Munkatársaink évekig nemzetközi tanácsadó cégeknél és bankoknál dolgoztak. Szolgáltatásainkat állami és magán, magyar és multi- cégek számára egyaránt nyújtjuk. Nemzetközi kapcsolatainkkal, tapasztalatunkkal átláthatóbbak lesznek úgy a magyar, mint a külföldi pénzügyi szektor termékei. Cégünk tevékenységének vezérelve, hogy a pénzügyi szolgáltatások független és testre szabott módon kerüljenek ajánlásra. Célunk nem a pénzügyi eszközök közvetítése, hanem egy egyéni, egyedi és exkluzív stratégia kialakítása és annak folyamatos nyomon követése. Nemzetközi kapcsolataink jelenleg 41 országra terjednek ki. Információk bővebben www.moneymoon.hu alatt.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MEDIA1  |  2024. március 28. 11:20
Bírságot kapott a héten a Tamási Rádió és a Jazz TV az NMHH Médiatanácsától, és a holland társhatósá...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem