Újabb nem tőkegarantált strukturált kötvény a BNP Paribas-tól

Pénzcentrum
2007. június 25. 10:47

A BNP Paribas Private Banking ismét olyan - csak részben tőkegarantált - strukturált kötvényt kínál, amely rövid- és középtávon nyújt befektetési lehetőséget akár a kevésbé pozitív vagy enyhén negatív teljesítményű részvénypiacokon is. A STARLIGHT három részvényindexből (Korea, Tajvan, S&P 500) álló kosárhoz csatolt struktúra, mely 2007. június 25-től július 3-ig jegyezhető a BNP Paribas Private Banking-nél.

Optimális esetben a STARLIGHT 8%-os éves kamatot biztosít euróban. A termék lejárat előtt is visszaváltható, akár egy év után is, amennyiben a kosárban lévő három tőzsdecikk teljesíti a visszaváltási feltételeket.

Az üzletág elemzői szerint a koreai KOSPI 200, a tajvani MSCI Taiwan és az amerikai S&P 500 részvényindexek emelkedhetnek a következő években. A Private Banking olyan indexeket válogatott a termékbe, melyekről pozitív az elemzői vélemény, és még nem szerepeltek nagyobb arányban részvénybefektetésként az ügyfelek portfoliójában.

Ennek alapján a BNP Paribas Private Banking a portfoliókba 3-6 % erejéig ajánlja ezt a befektetést.

Konzervatív befektetési lehetőség euróban

A magyar piacon szinte minden bank által preferált tőkegarantált termékekkel szemben a BNP Paribas Private Banking azt vallja, hogy a private banking portfoliókban inkább a nem tőkegarantált befektetéseknek van szerepe. Míg egy tőkegarantált befektetés akkor biztosít kiemelkedő hozamot, ha a mögöttes termék is jelentős növekedést ért el, de ennek valószínűsége maximum közepes, addig a BNP Paribas Private Banking olyan termékeket keres, ahol egy közepes hozamot nagy valószínűséggel lehet elérni. Bár a termék nem tőkegarantált, 5 %-os árfolyamesésig tőkegarantáltnak tekinthető; ez is mutatja a konzervatív megközelítést.

Figyelembe véve, hogy a BNP Paribas Private Banking ügyfélkörének nagy része már részben-egészben euróban kíván befektetni, a bank ezt a terméket csak euró alapon kínálja. A BNP Paribas Private Banking ügyfelei jellemzően nem kívánják befektetéseiket az ERM-II. csatlakozásig elkölteni, így számukra az euró a "bázisdeviza", és csak akkor fektetnek forintba, ha annak gyengülése nem ellensúlyozza a nagyobb kamatot - azaz relatív erős forint esetén inkább euróban tartják befektetéseiket.

Mivel a BNP Paribas - a nemzetközi sztenderdekhez egyre inkább közelítve - szolgáltatásait a minimum 75 millió forinttal rendelkező magánügyfelek részére kínálja, és szolgáltatásainak árazását is ennek megfelelően alakítja, a bank nem számít arra, hogy ügyfélkörén kívül más magánszemélyek is jegyezzenek a kibocsátott kötvényből.

A STARLIGHT strukturált kötvény működése

A termék 3 éves, de ha a koreai, tajvani és S&P 500 indexek egy év múlva az induló érték felett vannak, akkor a termék lejár, és az ügyfelek 8 % euró kamatot kapnak. Ha egy év múlva az árfolyamok bármelyike az induló érték alatt van, akkor a termék továbbmegy a második évre. Ha a második év végén az árfolyamok az induló érték 97,5 %-a felett vannak, akkor a termék lejár, és az ügyfelek 16 % kamatot kapnak. Amennyiben két év múlva az árfolyamok bármelyike az induló érték 97,5 %-a alatt van, akkor a termék továbbmegy a harmadik évre. Ha a harmadik év végén az árfolyamok az induló érték 95 %-a felett vannak, akkor az ügyfelek 24 % kamatot kapnak. Abban az esetben, ha a harmadik év végén az árfolyamok bármelyike az induló érték 95 %-a alatt van, akkor az ügyfelek csak a tőke 95 %-át kapják vissza.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
Holdblog  |  2022. december 3. 06:55
Adventi ábrát mutatunk. Igazi angolszász-európai kontinentális törésvonal bontakozott ki a Statista...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16