2 °C Budapest

Újabb nem tőkegarantált strukturált kötvény a BNP Paribas-tól

Pénzcentrum
2007. június 25. 10:47

A BNP Paribas Private Banking ismét olyan - csak részben tőkegarantált - strukturált kötvényt kínál, amely rövid- és középtávon nyújt befektetési lehetőséget akár a kevésbé pozitív vagy enyhén negatív teljesítményű részvénypiacokon is. A STARLIGHT három részvényindexből (Korea, Tajvan, S&P 500) álló kosárhoz csatolt struktúra, mely 2007. június 25-től július 3-ig jegyezhető a BNP Paribas Private Banking-nél.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Optimális esetben a STARLIGHT 8%-os éves kamatot biztosít euróban. A termék lejárat előtt is visszaváltható, akár egy év után is, amennyiben a kosárban lévő három tőzsdecikk teljesíti a visszaváltási feltételeket.

Az üzletág elemzői szerint a koreai KOSPI 200, a tajvani MSCI Taiwan és az amerikai S&P 500 részvényindexek emelkedhetnek a következő években. A Private Banking olyan indexeket válogatott a termékbe, melyekről pozitív az elemzői vélemény, és még nem szerepeltek nagyobb arányban részvénybefektetésként az ügyfelek portfoliójában.

Ennek alapján a BNP Paribas Private Banking a portfoliókba 3-6 % erejéig ajánlja ezt a befektetést.

Konzervatív befektetési lehetőség euróban

A magyar piacon szinte minden bank által preferált tőkegarantált termékekkel szemben a BNP Paribas Private Banking azt vallja, hogy a private banking portfoliókban inkább a nem tőkegarantált befektetéseknek van szerepe. Míg egy tőkegarantált befektetés akkor biztosít kiemelkedő hozamot, ha a mögöttes termék is jelentős növekedést ért el, de ennek valószínűsége maximum közepes, addig a BNP Paribas Private Banking olyan termékeket keres, ahol egy közepes hozamot nagy valószínűséggel lehet elérni. Bár a termék nem tőkegarantált, 5 %-os árfolyamesésig tőkegarantáltnak tekinthető; ez is mutatja a konzervatív megközelítést.

Figyelembe véve, hogy a BNP Paribas Private Banking ügyfélkörének nagy része már részben-egészben euróban kíván befektetni, a bank ezt a terméket csak euró alapon kínálja. A BNP Paribas Private Banking ügyfelei jellemzően nem kívánják befektetéseiket az ERM-II. csatlakozásig elkölteni, így számukra az euró a "bázisdeviza", és csak akkor fektetnek forintba, ha annak gyengülése nem ellensúlyozza a nagyobb kamatot - azaz relatív erős forint esetén inkább euróban tartják befektetéseiket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mivel a BNP Paribas - a nemzetközi sztenderdekhez egyre inkább közelítve - szolgáltatásait a minimum 75 millió forinttal rendelkező magánügyfelek részére kínálja, és szolgáltatásainak árazását is ennek megfelelően alakítja, a bank nem számít arra, hogy ügyfélkörén kívül más magánszemélyek is jegyezzenek a kibocsátott kötvényből.

A STARLIGHT strukturált kötvény működése

A termék 3 éves, de ha a koreai, tajvani és S&P 500 indexek egy év múlva az induló érték felett vannak, akkor a termék lejár, és az ügyfelek 8 % euró kamatot kapnak. Ha egy év múlva az árfolyamok bármelyike az induló érték alatt van, akkor a termék továbbmegy a második évre. Ha a második év végén az árfolyamok az induló érték 97,5 %-a felett vannak, akkor a termék lejár, és az ügyfelek 16 % kamatot kapnak. Amennyiben két év múlva az árfolyamok bármelyike az induló érték 97,5 %-a alatt van, akkor a termék továbbmegy a harmadik évre. Ha a harmadik év végén az árfolyamok az induló érték 95 %-a felett vannak, akkor az ügyfelek 24 % kamatot kapnak. Abban az esetben, ha a harmadik év végén az árfolyamok bármelyike az induló érték 95 %-a alatt van, akkor az ügyfelek csak a tőke 95 %-át kapják vissza.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59