0 °C Budapest

Mennyit kaszálnak a kártyatársaságok? Lesz miből fizetni a bírságot!

Pénzcentrum
2007. június 25. 13:00

A világ elsőszámú kártyatársasága, a Visa is tőzsdére készül a MasterCard sikerén felbuzdulva, ehhez azonban nyilvánosságra kellett hozniuk néhány pénzügyi adatot. A bődületes számos mellett érdemes egy pillantást vetni arra is, mihez kezdene a cég a kibocsátásból befolyó pénzzel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A parkettre készülő Visa Inc. a Visa USA mellett a Visa Internationalt és a Visa Canadát foglalja majd magában, az európai üzletág továbbra is jelenlegi formájában működik majd.

A standard fejtegetés mellett, miszerint a cég a megszerzett forrást a további terjeszkedés finanszírozására szeretné fordítani, feltűnik, hogy egy jelentősebb tartalékot képeznek a várható bírósági büntetés kifizetésére. Utóbbi tétel abból adódik, hogy számos kereskedő mellett többek között az American Express is a versenyhivatalhoz fordult a Visa és a MasterCard árazási összejátszása miatt.

A most nyilvánosságra hozott adatok szerint a Visa Inc. égisze alá tartozó vállalatrészek együtt a 2007 március végéig tartó félév során 525,9 millió dolláros nettó eredményt termeltek, míg ugyanezen időszakra a MasterCard 255,8 milliós értékkel büszkélkedhet.

A kisebb kártyatársaság részvényárfolyama a tőzsdei bevezetés óta több mint megnégyszereződött.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06