13 °C Budapest

Komplex megtakarítási lehetőséget kínál az OTP Bank

Pénzcentrum
2007. június 1. 15:34

A háztartások megtakarításainak növekedése idén is folytatódott, az első negyedév végére az egész bankszektort tekintve meghaladta a 4 900 milliárd forintot. Egyúttal a különböző pénzügyi instrumentumok közötti választásban erősödött a tudatos fogyasztói magatartás, ami a portfolió diverzifikáltságában és az árérzékenységben egyaránt kimutatható. A legnagyobb hazai hitelintézetnél az első negyedév végén az ügyfélforrások csaknem 2 640 milliárd forintos állományán belül a lakossági betétek több mint 67%-ot tettek ki - tájékoztatott Tokodi Gábor, az OTP Bank betéti üzletágának igazgatója. Közölte: a választható pénzügyi instrumentumok körét az OTP Bank tovább bővíti, új, komplex megtakarítási terméket kínál június 4-étől. Az OTP Hozamduó Megtakarítási Csomag biztonságos befektetést nyújt és egyben magas hozam elérését biztosítja.

A befektetett pénz egyik része az OTP Hozamduó Megtakarítási Csomag akciós betétjében helyezhető el, amelynek kamata a 2 hónapos futamidőre évi 12%. Az akciós kamat összeghatártól függetlenül évi 12%, az EBKM megegyezik az éves kamattal - közölte Tokodi Gábor. Az akciós betét a 2 hónapos futamidő lejáratát követően a 2 hónapos nem akciós lekötés feltételeinek megfelelően kamatozik tovább. Az OTP Hozamduó Megtakarítási Csomag megvásárlásával a befektetés másik része az OTP Alfa III. tőke- és hozamvédett befektetési alapba kerül. Az Alap a teljes, 3,25 éves futamidőre vonatkozóan védelmet nyújt a befektetett tőkére, és a futamidő első 12 hónapja után fix 10% hozamot fizet a befektetések teljesítményétől függetlenül. A futamidő 24. hónapja után és lejáratkor, a befektetések teljesítményétől függően, a modellszámítások alapján további 15-15% (éves átlagban 12,18%) tőkenövekményhez lehet jutni.

Az átlagon felüli hozam eléréséhez szükséges az OTP Alfa III. Alapban legalább 150 000 forint névértékű befektetési jegy jegyzése, valamint az OTP Banknál elhelyezett megtakarítások növelése legalább 150 000 forinttal. A betétlekötés összege nem haladhatja meg a jegyzett befektetési jegyek össznévértékét. Mindehhez az ügyfél valamennyi forint számlakonstrukciójához tartozó lekötött betéteiben és az elektronikus, illetve lakossági megtakarítási számláin május 31. és a lekötés értéknapja közötti időszakban bekövetkezett állományváltozását, valamint az értékpapírszámlákon május 31. és a lekötés értéknapja közötti időszakban végrehajtott, forintban denominált értékpapír-forgalom árfolyamértéken számított egyenlegének összesített értékét kell figyelembe venni. Az állampapírok esetében csak a vételi tranzakciók kerülnek figyelembevételre. Az akcióban az is részt vehet, aki 2007. május 31-én nem rendelkezett megtakarítási állománnyal.

Az OTP Hozamduó Megtakarítási Csomag országszerte az OTP Bank értékpapír-forgalmazást végző fiókjaiban érhető el június 4. és július 13. között, de a jegyzést az OTP Alapkezelő minimálisan 3 forgalmazási nap után - meghatározott feltételek teljesülése esetén - lezárhatja. Az OTP Alfa III. Alap befektetési jegyei a jegyzési időszak alatt a névértéknél kedvezőbb áron jegyezhetők.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?