1 °C Budapest

Hild-partner lett a Nyugdíjasok Országos Képviselete

Pénzcentrum
2007. május 8. 11:38

Az idősödő társadalom szociális problémáinak hatékony kezelése érdekében a legnagyobb hazai nyugdíjas érdekképviseleti szövetség együttműködési megállapodást kötött a lakásért életjáradékot kínáló Hild Kft-vel. A Nyugdíjasok Országos Képviselete (NYOK) az öngondoskodást alapvető fontosságúnak ítéli a jelen és a jövő nyugdíjas korosztályai számára.

Az idősödés folyamata világjelenség, hazánkban a lakosság közel 30 %-a időskorú. Ez kihívást jelent a társadalomnak, a kormánynak, az időskorúaknak, illetve a civil és banki szférának egyaránt. Ebben a helyzetben a NYOK abban látja egyik fő szerepét, hogy egyrészt már aktív korban is felhívja a figyelmet az előtakarékosság fontosságára, pl. a jelenlegi magán- és önkéntes nyugdíjpénztárak nyújtotta lehetőségekre. Másrészt fontosnak tartja az öngondoskodás egyéb lehetőségeinek bemutatását is: a piacon megjelenő "lakásért életjáradék" szolgáltatások szintén hatékony megoldást jelentenek az öngondoskodást választó nyugdíjasoknak.

Az Országos Képviselet céljai tehát megegyeznek azokkal az elképzelésekkel, amelyek a Hild programját meghatározzák, hiszen azok az időskorúak szociális és anyagi biztonságát, a biztonságos időskort szolgálják. Ez áll a NYOK és a Hild partnerségének hátterében.

A NYOK szükségesnek tartotta az együttműködés feltételeit szerződésben rögzíteni. A Hild Kft-vel kötött szerződésével a NYOK támogatását fejezi ki a szolgáltató programja iránt, mely szerint a Hild a biztonságos pénzügyi háttéren túl egyrészt közösségi életet, későbbi rászorultság esetén pedig korrekt árú szociális hátteret nyújt nyugdíjas partnereinek, amelyre a korosztálynak alapvetően szüksége van.

A NYOK tagszervezeteinek közreműködésével, tájékoztatással, promóciós anyagok elhelyezésével, fórumok, közösségi programok, kulturális rendezvények szervezésével biztosítja a nyugdíjasok korrekt tájékoztatását az életjáradék lehetőségéről.

"Örömmel üdvözöljük az országos nyugdíjas szervezetet támogatóink: a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége, az ORFK Bűnmegelőzési Osztálya és az Országos Mentőszolgálat körében" - nyilatkozta Kézdy Gábor, a Hild vezérigazgatója. "Büszkék vagyunk rá, hogy magunk mögött tudjuk az országosan 50 tagszervezetből álló NYOK szaktudását és tapasztalatát, aki a jövőben tevékenységével hozzájárul majd a Hild professzionális és megbízható életjáradék szolgáltatásának széles körű megismertetéséhez."

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 2. 09:50
HOLD After Hours. Évad végén ajtó berúgva, hozamok összemérve, Fed Call levonva, Putyin szankcionálv...
MEDIA1  |  2022. december 2. 09:42
Lapigazgatónak nevezték ki Virág Attilát, a Hírstart vezető szerkesztőjét, a Central Médiacsoport se...
Bankmonitor  |  2022. december 2. 07:54
Egyre többen keresik az eurós megtakarításokat abban a reményben, hogy ilyen módon hatékonyabban meg...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 2. 07:45
Aki figyeli a világgazdaság alakulását, minden bizonnyal tud arról, hogy Kína gazdaságának mérete ha...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52