12 °C Budapest

Intenzív hozamcsökkenés - lépnie kell az MNB-nek is?

Pénzcentrum
2007. március 19. 10:25

A forint erősödésével párhuzamosan intenzív hozamcsökkenés látszik a másodlagos állampapírpiacon is. A hozamgörbe teljes szakaszát veszik a befektetők, egy rövid időn belül bekövetkező 25 bp-os kamatvágás lehetősége a hozamokban már most látszik. Az év során erős forintárfolyam mellett további kamatcsökkentések jöhetnek, mely az állampapírbefektetéseket igen jövedelmezővé teheti az idei évben. A forint és az állampapírpiac kilátásai a témája a Portfolio.hu Klub következő, szerdai rendezvényének

.

Nagyságrendileg 20-25 bp-os hozamcsökkenés kíséri a forint 1.5-2% körüli erősödését a másodlagos állampapírpiacon. A befektetők szívesen vásárolják a magyar papírokat, melyek árfolyama a jegybank várható kamatcsökkentése mellett tovább emelkedhet.

Információink szerint a rövid papíroknál 18-27 bp hozamcsökkenés, a 3 éves szakaszon 21 bp, a 10 és 15 éves szakaszon 16-18 bp-nyi hozamcsökkenés mutatkozik.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A következő napokban a hozamcsökkenés negatív nemzetközi események híján folytatódhat.


A forint árfolyama reggel még a 244-et közelítette, most 245.2 Ft/euro körül születnek a kötések. Az árfolyam tehát kismértékben korrigált, de továbbra is rendkívül erős.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00