5 °C Budapest

Zöld utat kapott a kockázat és a magasabb hozam...

Pénzcentrum
2007. március 7. 11:00

Az önkéntes nyugdíj-pénztáraknak 2008-ig kell biztosítaniuk a különböző kockázattal bíró befektetési csomagok közötti választás lehetőségét. Ezek után ezen megtakarítások esetében is jellemzővé válik majd, hogy a kisebb kockázatra koncentráló ügyfeleknek kisebb hozammal kell majd számolniuk - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak egy része, mely mögött nem áll erős banki háttér, már biztosítja a különböző portfoliók közti választás lehetőségét, így a Mobilitás Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjainak is szabadon rendelkezhetnek arról, hogy a három különböző kockázatú befektetési csomag melyikébe szeretnék elhelyezni megtakarításukat.

A Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár választható rendszerét a héten hagyta jóvá a PSZÁF, a pénztár ezek után két befektetési csomagot igénybevételét biztosítja: az Aktív és a Bebiztosító portfolióét. Míg előbbit a nagyobb kockázat miatt azoknak ajánlják, akik legalább 5 évre vannak még a nyugdíjtól, addig a Bebiztosító portfolió magasabb állampapírtartalma miatt azoknak jelenthet megfelelő megoldást, akik kevesebb mint 5 éven belül szeretnének nyugdíjba menni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20