17 °C Budapest

Indul az Erste Megtakarítás

Pénzcentrum
2007. február 8. 16:35

Új, kombinált befektetési terméket vezetett be 2007. február 7-től országos hálózatában az Erste Bank Hungary Nyrt. és az Erste Befektetési Zrt. Az Erste Kombinált Megtakarítást két termék egyesítésével hozták létre, így az magas kamatozású rövid távú betét és garantált hozamú hosszú távú megtakarítás is egyben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Erste Kombinált Megtakarítást a bank elsősorban olyan ügyfelek számára dolgozta ki, akik ötvözni szeretnék a rövid és hosszú távú megtakarítási lehetőségeket és fontos számukra a biztos és kiemelkedő hozam. Az új termék további előnye, hogy már 100 ezer forint elhelyezésével igénybe vehető, és a betéti kamat és a befektetési jegy hozama független az elhelyezett összeg nagyságától. A megtakarítást OBA és BEVA garancia is védi.

Az Erste Kombinált Megtakarítás fele részben egy három hónapos futamidejű, 10 százalékos kamatot (EBKM 10,53 százalék) biztosító akciós betétből és legalább fele rész - az első év végén 10 százalékos garantált hozamot biztosító - Erste Garantált Alap 6. tőkegarantált befektetési jegy jegyzéséből áll. A betéti rész három hónapos futamideje lehetőséget ad arra, hogy aki nem tudja előre megítélni, mennyi pénzt tud nélkülözni az elkövetkező években, az megtakarítása egy részét rövidebb, de ismétlődő futamidőre kösse le. Az alap jegyzési időszaka 2007. február 7. és 2007. március 14. között tart. A betéti rész lekötésére kizárólag a jegyzési időszak alatt és a befektetési alap jegyzésével egyidejűleg van lehetőség.

A három éves futamidejű, tőke- és hozamgarantált Erste Garantált Alap 6. fontos jellemzője a 10 százalékos garantált kifizetés az első év végén (névértékre vetítve). A hozam maximum összesen 30 százalék lehet a három év alatt, ahol a második és a harmadik év hozama egy 20 részvényből álló részvénykosár teljesítményétől függ. A korábbi és a piacon jellemző garantált alap konstukciókkal szemben jelentős újdonság, hogy a maximális hozamot nem csak a részvényárfolyamok emelkedése, hanem azoknak egy meghatározott mértékig történő csökkenése esetén is elérhetik a befektetők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?