Indul az Erste Megtakarítás

Pénzcentrum
2007. február 8. 16:35

Új, kombinált befektetési terméket vezetett be 2007. február 7-től országos hálózatában az Erste Bank Hungary Nyrt. és az Erste Befektetési Zrt. Az Erste Kombinált Megtakarítást két termék egyesítésével hozták létre, így az magas kamatozású rövid távú betét és garantált hozamú hosszú távú megtakarítás is egyben.

Az Erste Kombinált Megtakarítást a bank elsősorban olyan ügyfelek számára dolgozta ki, akik ötvözni szeretnék a rövid és hosszú távú megtakarítási lehetőségeket és fontos számukra a biztos és kiemelkedő hozam. Az új termék további előnye, hogy már 100 ezer forint elhelyezésével igénybe vehető, és a betéti kamat és a befektetési jegy hozama független az elhelyezett összeg nagyságától. A megtakarítást OBA és BEVA garancia is védi.

Az Erste Kombinált Megtakarítás fele részben egy három hónapos futamidejű, 10 százalékos kamatot (EBKM 10,53 százalék) biztosító akciós betétből és legalább fele rész - az első év végén 10 százalékos garantált hozamot biztosító - Erste Garantált Alap 6. tőkegarantált befektetési jegy jegyzéséből áll. A betéti rész három hónapos futamideje lehetőséget ad arra, hogy aki nem tudja előre megítélni, mennyi pénzt tud nélkülözni az elkövetkező években, az megtakarítása egy részét rövidebb, de ismétlődő futamidőre kösse le. Az alap jegyzési időszaka 2007. február 7. és 2007. március 14. között tart. A betéti rész lekötésére kizárólag a jegyzési időszak alatt és a befektetési alap jegyzésével egyidejűleg van lehetőség.

A három éves futamidejű, tőke- és hozamgarantált Erste Garantált Alap 6. fontos jellemzője a 10 százalékos garantált kifizetés az első év végén (névértékre vetítve). A hozam maximum összesen 30 százalék lehet a három év alatt, ahol a második és a harmadik év hozama egy 20 részvényből álló részvénykosár teljesítményétől függ. A korábbi és a piacon jellemző garantált alap konstukciókkal szemben jelentős újdonság, hogy a maximális hozamot nem csak a részvényárfolyamok emelkedése, hanem azoknak egy meghatározott mértékig történő csökkenése esetén is elérhetik a befektetők.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 1. 16:39
Nagy összegű bírságot vagy akár a platform korlátozását is kilátásba helyezte az Európai Unió illeté...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 1. 15:02
Kis vásárlás és sok osztalék gyűjtögetés volt a novemberi teljesítményem.VáltozásokKétszer vásárolta...
Számvető  |  2022. december 1. 12:24
A pénzügyi szakértők által aktívan kezelt befektetési alapok semmivel sem teljesítenek jobban, mint...
Bankmonitor  |  2022. december 1. 08:53
Kevesen tudják, hogyan számolják ki az állami nyugdíjat. Nekik szeretnénk segíteni az alábbi videóva...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?