Milliárdokért öltöznek át a bankok

Pénzcentrum
2007. február 7. 08:30

Jelentős költségekkel jár a hazai bankok számára az utóbbi időszakban tapasztalható arculatváltási láz. A pénzintézetek számára a kapcsolódó költségek nem tartoznak a publikus kategóriába, így az is meglepő, hogy az OTP Bank annyit azért elárult, a számla nem éri el a milliárdos nagyságrendet - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az utóbbi másfél év során összesen 5 bank döntött úgy, hogy módosít arculatán, logóján, esetleg nevén is, a változások így összesen több mint 700 bankfiókot érintenek. A trend jelentőségéről sokat elárul, hogy a váltók közül 4 mérlegfőösszeg szerint a hét legnagyobb szereplő közé tartozik.

Emlékezhetünk, hogy 2005 nyarán a K&H kezdte a rebranding-et, amikor felvette az anyabankéhoz hasonló logót és elindította a mesés kampányt. A folyamatból később a Budapest Bank és az MKB Bank sem maradt ki, a HVB pedig látványosan UniCredit-re változtatta nevét.

Az OTP látványos imázs-frissítésének középpontjában a csoport multinacionális jellege és dinamikus bővülése áll, mely környezetben hangsúlyozni kell a legfontosabb értéket, a bizalmat és egységes márkastratégiát kell alkotni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06